S-au deschis drumurile spre statiunile Semenic si Muntele Mic VIDEO

Începând cu seara zilei de vineri, cele două drumuri care fac legătura cu zonele montane, DJ 582 E Prislop – Semenic și DJ 608A Telescaun – Muntele Mic, au fost deschise oficial circulației rutiere, însă traficul se desfășoară în continuare în condiții de iarnă. De asemenea, că în zona Prislop – Semenic există porțiuni unde circulația se desfășoară pe un singur sens, ca urmare a faptului că nu s-a reușit îndepărtarea completă a arborilor căzuți pe șosea. Aceste porțiuni sunt izolate, și sunt prevăzute cu zone de refugiu pentru fluidizarea traficului.

Cei de la Drumurile judetene, fac apel la conducătorii auto să respecte indicatoarele rutiere, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, și să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă și lanțuri antiderapante.

Video – fb echipa Muntele Mic
Pentru orice informații și sesizări legate de starea drumurilor județene, participanții la trafic pot apela numărul de telefon al Comandamentului de Iarnă din cadrul Direcției de Drumuri Județene Caraș Severin: 0255 213 212. Pentru Drumurile Naționale: 0255 513 131 (Caransebeș) și 0252 361 451 (Orșova). De asemenea, se pot informa asupra condițiilor meteo pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la secțiunea ”Harta Rutieră”, aplicând recomandările site-ului.

Reamintim ca accesul spre cele doua statiuni a fost inchis in urma cu trei zile din cauza viscolului si a stratului de zapada care in troiene masoara si 4 metri. Pe cei doi munti s-a asternut un strat de omat ce trece de 1,5 metri.
Incepand cu ora 20:15, statiunea Semenic a fost reconectata la linia de energie electrica. Localitatile Brebu Nou si Garana au fost de asemenea reconectate la linia de energie electrica.Pe Muntele Mic curentul electric a revenit in noaptea de joi spre vineri.

Comentarii

comentarii