S-au incheiat 10 zile de sarbatoare pentru resiteni – Scurt rezumat video

Timp de 10 zile s-au desfășurat Zilele Reșiței. Manifestările au fost organizate atât în Centrul Civic cât și în Parcul Tricolorului din cel mai mare cartier al oraşului cu peste 30.000 de locuitori.

”CUSTOM REȘIȚA” a fost numele sub care au început în 2018, Zilele Municipiului. De ce CUSTOM? Conform dicționarului englez-român, CUSTOM, dacă este folosit ca substantiv, înseamnă obicei, tradiție, datină, rânduială. Dacă este folosit ca verb, CUSTOM semnifică a face, a crea, a construi, a compune, a dura, a schimba! Ori toate acestea, reunite sub un singur cuvânt, reprezintă Reșița în anul 2018, anul Centenarului.

În acest sens, reprezentanții administrației publice locale, împreună cu partenerii săi, au încercat să ofere tuturor reșițenilor o sărbătoare care să îi reunească pe toți, dar care să împace în același timp și toate dorințele, preferințele și vârstele.

Programul a fost unul complex, evenimentele au durat 10 zile și s-au desfășurat în 4 locații simultan. Acesta a cuprins de la automobilism, plimbări cu bicicleta şi până la concerte de muzica populară, uşoară şi simfonica.

Aseară, în Centrul Civic al orașului au evoluat Orchestra Filarmonicii de Stat din Arad sub bagheta maestrului Sabin Păuța alături de soliștii Dean Bowman și Anca Pârlea. Aceştia au oferit un program care i-a încântat pe reşiţenii prezenţi. Şi nu au fost puţini. Pe iubitorii de frumos nu i-a speriat nici măcar ploaia sâcâitoare. Au fost tineri şi bătrâni, perechi de iubiţi, grupuri de prieteni şi familii. Primarul a fost în primul rând alături de familia sa.

În altă parte a oraşului, câteva mii de reşiţeni au participat la un megaconcert de muzica populară în care au evoluat cei mai renumiţi interpreţi și ansambluri folclorice din Banat şi din țară.

Și fiindcă de la așa petrecere nu puteau lipsi standurile cu mâncare şi băutură, reșițenii au avut de unde alege fiindcă comercianţii au avut ,,di tati” : de la micii tradiţionali și preparate la grătar şi până la fel de fel de mâncăruri preparate la ceaun sau frigare. Unii au mâncat, alţii au băut câte o bere, iar alţii, nu s-au sfiit să încingă o horă.

Nu au fost uitaţi nici iubitorii muzicii rock sau alte genuri mai gălăgioase. Pentru aceştia a fost organizată o locație specială ,,la stemă” sus pe Dealul Golului. ÎN afară de muzică, spectatorii au avut posibilitatea de a consuma fel de fel de preparate la grătar.

Reșițenii intervievați s-au arătat mulțumiți și chiar încântați de organizare și program. Cu alte cuvinte, în acest an, reșițenii au avut parte de ,,de toate pentru toţi, pentru toate gusturile”.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments