Sac cu buletine de vot găsit de femeia de serviciu la Primăria Fîrliug VIDEO

Sac cu buletine de vot găsit de femeia de serviciu la Primăria Fîrliug. Un sac cu buletine de vot a fost găsit vineri dimineaţă în sediul Primăriei Fârliug, desemnat birou de circumscripție electorală pentru alegerile locale de duminică. Femeia de serviciu, angajată în cadrul Primăriei și ofițerul de stare civilă au intrat vineri dimineață în incinta sediului. În timp ce făcea curățenie, femeia de serviciu a găsit într-unul din sacii în care au fost distribuite materialele destinate scrutinului din 27 septembrie, buletine de vot anulate de comisia de votare, adică fără nici o ștampilă. Situația din Biroul Electoral de Circumscripție nr. 37 Fârliug a fost sesizată autorităților la numărul de urgenţă 112. Deocamdată nu se cunoaşte numărul buletinelor de vot. Până la acest moment nu se știe dacă a încercat cineva să ascundă voturile? Este o ipoteză valabilă întrucât rezultatul votului s-ar putea schimba în comuna Fârliug. Candidatul PNL, a câștigat alegerile la o diferență de 4 voturi de următorul candidat al PSD-ului.

Iată ce spune și IPJ despre această situație:

Astăzi, 02 octombrie, Secția 1 Poliție Rurală Reșița a fost sesizată prin apel 112, cu privire la faptul că într-o clădire aparținând Primăriei Fârliug au fost găsite buletine de vot nefolosite și anulate, de la alegerile locale din 27 septembrie.

Echipajul deplasat la fața locului a stabilit faptul că cele sesizate se confirmă, fiind găsite patru dosare legate cu sfoară, conținând buletine de vot nefolosite și anulate, de la alegerile locale din 27 septembrie.

Buletinele de vot anulate se aflau în sacii cu materialele folosite în cadrul procesului electoral (dosare, pixuri, drapele etc.), sacii aflându-se în incinta primăriei. Din verificările efectuate până în prezent, este vorba despre buletine de vot care nu au aplicată nicio ștampilă de vot. Polițiștii continuă verificările în acest caz pentru a stabili cu exactitate întreaga situație de fapt și de drept.

Comentarii

comentarii