SĂNĂTATE PRIN MIȘCARE – Ziua Mondială fără mașini marcată la Generală 7 Reșița VIDEO

Şcoala Gimnazială Nr. 7 Reşiţa a organizat joi, 22 septembrie 2022, începând cu ora 10.00, activitatea SĂNĂTATE PRIN MIȘCARE, prin care marchează Ziua Mondială fără mașini.

Aproximativ 200 de elevi din clasele I – IV au participat la concursuri de role, trotinete şi biciclete, sugerând ideea practicării mişcării şi sportului pentru creşterea calităţii vieţii. Manifestarea urmăreşte conştientizarea populaţiei oraşului în vederea formării unor atitudini pozitive faţă de un stil de viaţă sănătos, prin adoptarea mobilităţii alternative. Cadrele didactice ale şcolii au informat elevii cu privire la alternative la mersul cu maşina, cum ar fi mersul pe bicicletă și mersul pe jos.

Scopul acţiunii este creșterea gradului de responsabilitate în ceea ce privește protecția mediului înconjurător. Activitatea face parte din proiectul educaţional PRIETENI CU NATURA, derulat la nivelul școlii organizatoare, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității 2022, fiind coordonată de catedra de educaţie fizică și sport, în colaborare cu învăţătorii claselor I-IV.

Coordonator proiecte şi programe educative,

Prof. Cristina Ardeleanu

Comentarii

comentarii