Sănătatea mintală continuă să scadă la nivel global

Sănătatea mintală din întreaga lume a continuat să scadă în 2021, dar nu la fel de dramatic ca în 2020. Aceasta este concluzia crucială din cel de-al doilea Raport anual privind starea mintală a lumii (MSW), întocmit de Sapien Labs.

În 2020, în principal din cauza pandemiei COVID-19, raportul a înregistrat o scădere cu 8% a sănătății mintale și bunăstării medii a participanților.

În 2021, declinul a continuat, dar a fost mai lent, înregistrând 3%. Scăderea a fost din nou influențată de măsurile COVID-19, cum ar fi izolarea și distanțarea socială, dar raportul a constatat, de asemenea, o corelație direcțională între declinul sănătății mintale și decesele și cazurile de COVID-19, scrie IFL Science.

Gestionarea pandemiei a afectat negativ sănătatea mintală

Mulți oameni au susținut că mesajele neclare din partea guvernelor cu privire la COVID-19, lipsa de sprijin pentru indivizi și concentrarea pe salvarea economiei, mai degrabă decât a oamenilor, au fost elemente majore greșite de autoritățile din întreaga lume în gestionarea pandemiei.

Raportul nu a avut ca scop acest lucru, dar a constatat că succesul economic al unei țări pare a fi corelat negativ cu indicele avut de sănătatea mintală. Datele sugerează probabil că atunci când sistemele noastre economice funcționează, ele favorizează inegalitatea și încurajează exploatarea, creând rezultate mai proaste de sănătate mintală pentru populația mai largă.

Europenii au avut scoruri mai bune

Cele mai proaste rezultate în materie de sănătate mintală au fost în Anglosferă (SUA, Canada, Regatul Unit, Irlanda, Australia, Noua Zeelandă) și în Africa de Sud, în timp ce studiile din America Latină și din țările din Europa continentală au revelat o sănătate mintală mai bună în general.

Oamenii din Anglosferă au cel mai mic punctaj când vine vorba de Sinele Social (cum ne vedem pe noi înșine și cum formăm și menținem relații puternice și stabile cu ceilalți) precum și de Dispoziție și Perspectivă.

Iar generația tânără pare să fie cea mai afectată de declin. Doar 7% dintre cei de 65 de ani s-au încadrat în categoriile de probleme de sănătate mintală „stresați” sau „în dificultate”, comparativ cu 44% dintre tineri. Doar 19% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani au avut scoruri de bunăstare mintală „înfloritoare” sau „de succes”.

Analizând decalajul de gen, bărbații tind să aibă cea mai bună sănătate mintală. Diferența dintre bărbați și femei este descrisă ca fiind mică, dar persistentă, cea mai mare diferență fiind în America Latină și cea mai mică în Anglosferă. Oamenii non-binari au avut cea mai slabă bunăstare mintală, 51% fiind stresați sau în dificultate.

O schimbare de paradigmă

„Anul acesta, rezultatele ne-au surprins. Putem vedea pentru prima dată citeste tu mai departe articolul original aici: https://www.descopera.ro/stiinta/19982830-sanatatea-mintala-continua-sa-scada-la-nivel-global

Comentarii

comentarii

One thought on “Sănătatea mintală continuă să scadă la nivel global

Comments are closed.