Sancțiuni pentru străzile sparte din Reșița și nerefăcute la termen

Comandamentul Operativ întrunit și astăzi în cadrul Primăriei a dezbătut aceleași probleme care persistă în municipiu. În primul rând, o situație spinoasă și care nemulțumește pe toată lumea este cea a străzilor impracticabile din Reșița și care acum în perioada ploilor s-au transformat în străzi noroioase inaccesibile.

Locuitori din zona Câlnic, Rândul 4, Poiana Golului și Dealul Mare, au înaintat plângeri către Primăria Municipiului Reșița și au cerut să se refacă străzile deoarece în acele zone nu se poate circula nici pietonal, nici cu mașina, iar în caz de urgență, nici măcar ambulanța nu poate ajunge la solicitări din cauza spărturilor și a noroaielor de pe străzi.

Problema general valabilă constatată și din reclamațiile primite la Primărie, dar și din deplasările echipelor din cadrul Primăriei în teren, se leagă de refacerile acestor străzi pe care Hidroconstrucția a executat lucrări de apă și canal pentru Aquacaraș, ca și beneficiar.

Administrația locală și-a propus ca zilnic să facă verificări în zonele unde se lucrează la rețeaua de apă și canalizare și se vor aplica sancțiuni dacă nu se respectă graficele de finalizare a lucrărilor și de refacere a drumurilor.

”Noi nu am așteptat de la constructor să ne înainteze un grafic teoretic. Noi vrem un grafic realist de care ei să se poată țină. Nu ne încântă cu nimic să primim o hârtie de care nu se ține nimeni. Nici nu este idea noastră doar de a sancționa. Cetățeanul nu e mulțumit și nici nu-l încălzește cu nimic să vadă că am aplicat 17 amenzi, și…!!! Tot nu poate circula pe stradă!”, a precizat Titiana Cătană, director executiv Direcția Tehnică Generală din cadrul Primăriei.

În următoarea întâlnire a Comandamentului Operativ, administrația locală va solicita și prezența diriginților de șantier pentru a afla ce soluții propun pentru a remedia aceste probleme. Timpul trece iar reclamațiile cetățenilor curg și toate învinovățesc Primăria. Tocmai de aceea, Primăria cere celor trei firme implicate în proiect (Hidroconstrucția, Electrosistem și Aquacaraș – beneficiar) panouri de informare în care să fie trecute toate datele și numele constructorului, ca oamenii să înțeleagă din vina cui drumurile de acces spre casele lor sunt adevărate șantiere.

Comentarii

comentarii