Saptamana mobilitatii marcata la Generala 7 din Resita VIDEO

Şcoala Gimnazială Nr. 7 Reşiţa a organizat  activitatea ,,MERGI CU NOI” Activitatea a avut loc în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității 2019.

Aproximativ 200 de elevi din clasele I – IV, au participat la concursuri de role, trotinete şi biciclete, sugerând ideea practicării mişcării şi sportului pentru creşterea calităţii vieţii. Manifestarea a urmărit conştientizarea populaţiei oraşului în vederea formării unor atitudini pozitive faţă de un stil de viaţă sănătos. Aceasta- prin adoptarea mobilităţii alternative (mersul pe jos şi mersul cu bicicleta).

Scopul acţiunii este creșterea gradului de responsabilitate în ceea ce privește protecția mediului înconjurător. Urmând deviza campaniei din acest an, „Mergi cu noi!”, cadrele didactice ale şcolii au informat elevii cu privire la alternative la mersul cu maşina, cum ar fi mersul pe bicicletă și mersul pe jos.

Activitatea face parte din proiectul educaţional PRIETENI CU NATURA, coordonat de consilierul educativ Cristina Ardeleanu şi de prof. Ileana Pomoja, directorul şcolii. Competitia a fost organizată de catedra de educaţie fizică (prof. Cosmin Buda, prof. Martin Moatăr), în colaborare cu învăţătorii claselor I-IV.

Partener în organizare, a fost Agenţia de Protecţia Mediului Caraş-Severin, reprezentată prin consilier mediu Adriana Telescu.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments