Șapte dintr-o lovitură și cu Reșița opt – Ocol silvic privat în Banatul Montan VIDEO

Reşiţa se asociază cu şapte comune din judeţul Caraş-Severin, în vederea înfiinţării Regiei Autonome ”Ocolul Silvic Banatul Montan”, pentru gospodărirea fondului forestier propriu al acestor unităţi administrativ teritoriale, pe o suprafaţă de 7.000 de hectare.

Municipiului Reşiţa i s-au alăturat comunele Caraşova, Forotic, Goruia, Lăpuşnicu Mare, Slatina Timiş, Ticvaniu Mare şi Văliug, care îşi vor gestiona fondul forestier deţinut. Modelul a fost preluat de la un astfel de Ocol silvic care funcţionează la Baden-Baden, în Germania, pe 8.000 de Ha, deci o suprafaţă relativ similară cu cea care va fi înfiinţată în Caraş-Severin. La Baden-Baden, Ocolul silvic dispune de peste 300 km de poteci, peste 150 km de piste de biciclete, unde se pot face coborâri downhill sau diferite alte activităţi de mountain bike.

”Cel mai important proiect care a fost validat de către colegii mei din Consiliul local îl reprezintă asocierea dintre mai multe comune şi municipiul Reşiţa, pentru realizarea unui Ocol silvic – Regie autonomă, pe o suprafaţă de 7.000 de hectare. Mă bucur că legislaţia ne permite acest lucru şi că putem face aceşti paşi, dar şi de faptul că primarii de comune au răspuns pozitiv, foarte rapid, aşa încât, în prezent, toţi îşi validează acelaşi proiect de Consiliu local. Sper, prin intermediul acestei instituţii, să punem ordine în pădurile din jurul Reşiţei şi, în general, în pădurile din Banatul Montan, dar şi să ne aplecăm cu mai mult interes asupra celor care fac plimbări, care fac ciclism, adică să le dăm posibilitatea de a ieşi în natură. Vom avea pădurari, vom face angajări tot din zona silvică”, a declarat primarul Ioan Popa.

Comentarii

comentarii