Sapte noi cazuri de gripa in Caras Severin – Reşiţenii nu sunt speriati VIDEO

Sapte cazuri de gripa in Caras Severin. Numărul virozelor s-a înmulțit în Banatul de munte. La Direcția de Sănătate Publică din caraș-Severin au fost raportate aproape 250 de cazuri de viroze respiratorii și peste 130 de cazuri de pneumonii. Cei mai afectați sunt copii.

 

Suntem în plin sezon al virozelor, iar numărul cazurilor raportate către Direcția de sănătate publică este în creștere de la o săptămână la lata. Astfel, în aceste zile, au fost raportate 249 de cazuri cu 37 de internări, 137 de cazuri de pneumonii din care 44 cazuri au necesitat internări, cei mai afectați sunt copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani.

 

În Banatul de munte au fost confirmate 7 cazuri de gripă, în mare majoritate la cetățeni din Reșița.

Sapte cazuri de gripa in Caras Severin – Reşiţenii nu sunt speriati. Populația e sfătuită să evite pe cât posibil aglomerațiile, mai ales cele din spații închise, să se îmbrace adecvat și să includă în alimentație vitamine și multe lichide. Deşi peste tot se vorbeşte numai de gripă şi coronavirusi, reşiţenii sunt pregătiţi să-i facă faţă. În farmacii încă se găseşte medicamentul tamiflu, dar nu se știe pentru cât timp deoarece este solicitat de cetăţeni.

În ceea ce priveşte măştile de protecţie, farmaciile au destule pe stoc. Preţul acestora variază între 35 şi 80 de bani pe bucată, în funcţie de producători. Dar, până acum, măştile nu au fost solicitate de reşiţeni.

Oamenii ştiu ce măsuri să aplice pentru a preîntâmpina îmbolnăvirea, sau să-i facă faţa cât mai ușor în cazul în care se îmbolnăvesc.

Sapte cazuri de gripa in Caras Severin – Reşiţenii nu sunt speriati. Masca este de unică folosinţă şi după utilizare, se pune în pungă şi se aruncă.

Comentarii

comentarii