Sătenii din Zlatiţa terorizaţi de un lup VIDEO

Dacă prin alte localități din România și-au făcut apariția urșii și mistreții, într-o comună din Caraș Severin a apărut un lup. Două sate din Clisura Dunării sunt terorizate de mai bine de o lună de un lup semidomestic. Conform localnicilor, acesta a fost primit în dar sau fost cumpărat de către un localnic, s-a apropiat mult de oameni, dar animalul din el a fost mai tare şi a căutat libertatea.

Fostul proprietar se pare că la cumpărat de la un angajat al Grădinii zoologice din Timişoara care l-a crescut în captivitate. Ajuns la Zlatița în Caraș Severin, după o lună, lupul ar fi evadat şi acum, fiindcă nu se descurcă să vâneze singur în sălbăticie ca să îşi asigură hrana, ataca animalele oamenilor.

Lupul vine în satele Zlatița și Pârneaura seara și noaptea, dar a apărut şi în amiaza mare. Animalul a intrat în gospodăriile oamenilor de unde a furat găini şi pasări de curte şi chiar purcei.

Din această cauză, sătenii se tem să mai umble pe străzi, nu se mai duc la țarină unde au terenurile agricole ca să le lucreze. Cu toate că oamenii se tem chiar pentru viața lor, ei nu vor moartea lupului spunând că animalul nu are nici o vină. Lupul este o specie protejată de lege- ei doresc ca acesta să fie capturat și dus la înapoi la zoo

Sătenii mai spun că de fapt lupul a fost eliberat intenționat de săteanul care l-a adus în sat fiindcă nu se mai descurca cu el. Deocamdată, autoritățile nu au luat nici o măsură, asta în pofida faptului că lupul a fost văzut și pe stradă pe care locuiește și primărița comunei.

Comentarii

comentarii