Sauna faciala, ritual de detoxifiere a pielii

Sauna faciala este un foarte bun mijloc de curatare profunda a pielii. Acest ritual de detoxifiere a pileii este simplu de realizat, cu ingrediente adaptate fiecarui tip de ten. Sauna poate fi un moment agreabil, in care te ocupi de tine si uiti de griji si stres.

Cum faci sauna faciala acasa

Pentru sauna faciala ai nevoie de un vas mare si un prosop gros. Varsa apa fierbinte in bol si 6-10 picaturi de ulei esential. Pentru un efect mai bun, poti inlocui apa cu apa florala, de exemplu de apa de trandafiri sau de flori de portocal.

Apleaca-ti capul deasupra bolului, inchide ochii si acopera-te cu prosopul. Stai 10-15 minute. Vaporii de apa vor dilata porii, iar pielea va absorbi principiile active ale uleiurilor esentiale.

Aplica apoi pe fata un prosop imbibat in apa de hamamelis sau de albastrele, pe care l-ai tinut in prealabil in frigider sau in congelator. Acesta va inchide porii dilatati de vaporii fierbinti.

La finalul ritualului tau de frumusete poti face si un gomaj usor, pentru a aplica apoi o masca purificatoare sau hidratanta.

Retete de sauna faciala pentru toate tipurile de ten

Reteta de sauna pentru piele terna: apa sau apa de flori de portocal + 5 g de ulei esential de portocale amare si/sau 5 g de ulei esential de ulei de geraniu bourbon.

Reteta de sauna faciala pentru piele uscata: apa sau apa de trandafiri de Damasc + 5 picaturi de ulei esential de palmarosa si/sau 3 picaturi de ulei esential de lemn de trandafir.

Reteta de sauna pentru piele grasa cu puncte negre sau cosuri: apa sau apa de ciste (planta recunoscuta pentru cicarizarea si calmarea pielii iritate) + 5 picaturi de ulei esential de grepfrut si/sau 3 picaturi de ulei esential de cimbru si/sau o picatura de ulei esential de arbore de ceai.

Pe langa detoxifierea pielii, nu uita ca cel mai important lucru pentru un ten sanatos este hidratarea. Aplica o crema hidratanta potrivita tipului tau de ten, dimineata si seara.

curademiere.ro

Comentarii

comentarii