Scaldat ilegal in lacul Ochiul Bei din Cheile Nerei VIDEO

Scaldat ilegal in lacul Ochiul Bei din Cheile Nerei. În trei filmuleţe de amatori, apar câțiva indivizi care au făcut baie în Lacul Ochiul Bei din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița.

Zona este una cu statut de rezervaţie.  Lacul Ochiul Bei ste unic în Banat. Acolo este strict interzis scăldatul. De fapt, este ca şi când ai face baie în fântâna la de Cozia, sau în Fontana Trevi de la Roma. Este cel mai curat lac din Banat.  Este monument al naturii. I se mai spune şi Laguna Albastră a României. Este un sacrilegiu să faci aşa ceva, Este clar că rangerii nu îşi fac treaba la parc. Dovadă că acum un an, nişte idioţi, tot în zona respectivă. Au scrijelit cu cuţitul în muşchiul de pe cascada Beusnita.

De acest loc se leagă o legendă foarte frumoasă. Se spune că acum vreo 500 de ani, pe timpul stăpânirii turceşti, acolo s-a născut o poveste de dragoste. Poveste între beiul Banatului ce avea cetatea pe dealul Socolariului şi o româncă – ciobăniţa din satul Potoc. Sat aflat in apropiere. Lacul s-a format în locul în care tânărul bei a murit în lupta cu oștile tatălui. Au fost trimise ca să o ucidă pe tânăra ciobăniţa Beusnita, de care se îndrăgostise.

 

Ce nu știu cei trei aventurieri, este că amendă pentru fapta lor porneşte de la 3000 de lei și poate ajunge până la 6000 de lei. În afara acestui fapt, rămâne fapta de om nesimţit. Cum să faci aşa ceva?! În Parc, în afara faptului că poţi face poze şi drumeţii pe trasee marcate, nu ai voie nici să faci mai nimic: nu gălăgie, nu foc, nu mașini sau motoare, ba chiar mănânci pacheţelul de acasă. Și asta se poate face asta doar în loc amenajat.

 

Scaldat ilegal in lacul Ochiul Bei din Cheile Nerei. Iată ce spune Legea: ,,Constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice și de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice următoarele fapte:

f).nerespectarea prevederilor art. 23 alin. (1) și (2);

2).În rezervațiile naturale nu sunt permise activități de utilizare a resurselor naturale. Prin excepție, sunt permise numai acele intervenții care au drept scopuri protejarea și promovarea obiectivului pentru care au fost constituite și unele activități de valorificare durabilă a anumitor resurse naturale.

 

Deci, domnilor rangeri, în afara încasării taxei d e intrare într-un loc în care nu se face absolut nimic – nu tu drum, nu indicatoare, nu curățenie, toalete publice, sau sursă apă, etc, facem și noi ceva? Măcar să aruncăm p geană la ce fac unii și alții prea curajoși sau prea plini de ei înşişi.

 

Comentarii

comentarii