Scandal cu iz amoros lasat cu arestari la Statia de ambulanta Caras Severin VIDEO EXCLUSIV

Scandal cu iz amoros lasat cu arestari la Statia de ambulanta. La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Caraş-Severin urmează a fi aduse cinci persoane, în urma a patru percheziţii de au avut loc miercuri şi care vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de șantaj.

„La data de 13.11.2019 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Serverin, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin au efectuat un număr de patru percheziţii pe raza municipiilor Caransebeş, Reşiţa (sediul unei instituții publice) și a comunei Buchin, judeţul Caraş – Severin, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de șantaj. În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2018-2019 la nivelul județului Caraș-Severin s-a constituit un grup infracțional organizat pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, grup infracțional coordonat de către un suspect, director al Serviciului Județean de Ambulanță Caraș-Severin și din care mai fac parte patru suspecţi, angajați ai aceleiaşi instituţii”, se arată într-un comunicat al DIICOT.
Scandal cu iz amoros lasat cu arestari la Statia de ambulanta. Începând cu luna februarie 2019 și până în prezent, suspectul a săvârşit acte de ameninţare și constrângere psihică și fizică pentru a determina o persoană vătămată să reia relația intimă pe care au avut-o până în februarie 2019, se precizează în comunicat.
„În actele de constrângere menite să creeze o stare de temere, pentru a o determina pe persoana vătămată sa aibă o conduită docilă de acceptare a unei relații intime cu acesta, pentru a avea o putere mai mare de convingere, suspectul a întreprins acțiuni directe de șantaj, prin amenințarea cu darea în vileag a unor poze indecente, menite a determina pierderea custodiei copilului minor al părții vătămate si amenințării cu pierderea locului de munca, dar și indirecte, prin intermediul angajaților din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Caraș-Severin, respectiv, prin intermediul a trei suspecţi, doi soferi şi un medic (persoane care la cererea suspectului au urmarit persoana vatamată, acţiuni menite să intimideze), precum şi prin intermediul unei alte persoane pe care suspectul a chemat-o pentru a-l sprijini în acțiunea de intimidare pe care a exercitat-o asupra persoanei vătămate în data de 24.10.2019”, se afirmă în acelaşi comunicat.
Din februarie 2019, la sfârșitul relației dintre cei doi, conform mesajelor de amenințare trimise de către suspect, medicul împreună cu cei doi şoferi au urmărit persoana vătămată, în oraș, chiar în timpul serviciului.
Pe parcursul lunii martie 2019, suspectul a amenințat-o prin mesaje, spunându-i că deține filmări în ipostaze nud cu persoana vătămată, din cuprinsul lunii februarie 2019, într-o cameră de hotel din Băile Herculane și că o poate face de rușine cu aceste imagini. Tot în luna martie 2019, suspectul l-a sunat pe fostul soț al persoanei vătămate spunându-i acestuia că deține imagini în ipostaze nud cu aceasta și că dacă dorește le poate folosi să obțină custodia fiului părții vătămate. De asemenea, în luna iunie 2019 suspectul a adresat mesaje de amenințare persoanei vătămate spunându-i că o va lăsa fără serviciu și că îi va trimite controale pentru a fi dată afară.
Scandal cu iz amoros lasat cu arestari la Statia de ambulanta. Totodată, în octombrie 2019, în jurul orelor 18:00, persoana vătămată a fost oprită în trafic de către suspect, acesta tăindu-i calea cu autoturismul pe care îl conducea. Cu acest prilej, suspectul l-a chemat sa-l sprijine în această acțiune şi pe un alt suspect, după care a amenințat-o pe persoana vătămată că de data aceasta nu o mai iartă, a păsuit-o destul și că are relații suficiente cât să poată determina demiterea sa de la locul de muncă pe care îl deține.
Ulterior, în seara zilei de 24 octombrie suspectul l-a contactat pe șeful persoanei vătămate solicitându-i să îi desfacă contractul de muncă persoanei vătămate, făcând aluzie la posibile repercusiuni asupra firmei în cazul în care nu recurge la această variantă.
Acţiunea fost realizată cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie.
Potrivit aceluiaşi comunicat, pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Directorul SJA Caras Severin, a fost adus aseară la sediul DIICOT din Reșița in fața procurorului. El a fost asistat de avocatul Cosmin Bolosin. În urma audierilor, s-a decis reținearea acestuia pentru 24 de ore.
Scandal cu iz amoros lasat cu arestari la Statia de ambulanta. Vom reveni cu amanunte.

Comentarii

comentarii