@Breaking newsActualitate

Scandal la spital! Un cetean in stare de ebrietate, a fost scos brutal, de pe holul Spitalului Judetean VIDEO

Scandal la spital! Un cetean in stare de ebrietate. Imagini scandaloase la Spitalul Județean de Urgență din Reșița! Un bărbat aflat într-o avansată stare de ebrietate și o pungă de aurolac în mână, a fost scos afară din spital de către trei angajați ai unității medicale. Adevărul este că acest lucru, nu a fost făcut tocmai elegant de cei trei angajaţi ai spitalului. După înjurăturile primite de la cetățeanul beat – om al străzii, fără adăpost, sub influența aurolacului și un obișnuit al spitalului – cei trei l-au bruscat pe cetățeanul respectiv și l-au scos afară de pe holul – sală de așteptare – de la UPU. Conducerea spitalului reșițean a declarat că nu este de acord cu un asemenea comportament și că în prezent, are loc o anchetă internă.

Se pare că incidentul ar fi avut loc vineri noaptea pe holurile Spitalului Județean de Urgență din Reșița, mai exact la Unitatea de Primiri Urgențe. Pe coridor se afla un bărbat în stare de ebrietate. Acesta obișnuia să își petreacă noaptea prin spital.

Din discuțiile purtate cu mai mulți angajați ai UPU, am aflat că lucrurile stau oarecum altfel. Iarna, de cele mai multe ori, de fapt aproape seară de seară, bărbatul din imagine, dar și alții ca el, vin noaptea – de cele mai multe ori în stare de ebrietate, și dorm prin spital. De cele mai multe ori, se folosesc de paturile din salonul de urgență al UPU. Dacă paturile sunt ocupate, aceștia se culcă pe băncile din sala de așteptare, sau chiar pe scări, pe unde apucă. Fără a exagera, cei mai mulți dintre ei, n-au văzut apă și săpunul din vară, sau sunt plini de paraziți. Sună urât, nu prea este elegant ce spunem, dar adevărul trebuie cunoscut. Sunt zeci de cazuri de cetățeni bolnavi care ajunși la UPU, după ce li s-a făcut o injecție sau o perfuzie și trebuie să rămână sub observație medicală câteva ore, ajung să stea pe bănci sau pe scaune fiindcă paturile în care ar trebui să se odihnească, sunt ocupate de oameni ai străzii.

Știu că se vor găsi cititori care să sară cu gura și să spune: ,,dar ce, și ei nu sunt oameni”? Ba sunt! Și dacă nu au case, Primăria Reșița le oferă posibilitatea ca pe timp de iarnă, să doarmă în adăpostul amenajat special pentru ei. Numai că acolo nu trebuie să se prezinte sub influența alcoolului, acolo trebuie să se spele și să se îmbrace în haine curate oferite de angajații de acolo. Pe când la spital, de cele mai multe ori, sunt obraznici, vin când vor și în plus, nu ascultă de nimeni. Cât despre violența în limbaj, nici nu mai trebuie vorbit. Se vede din imagini.

Așa s-a întâmplat și de această dată. Fiindcă mirosea puternic ( adică puțea) a alcool și a nespălat, un angajat al spitalului îi cere să iasă din unitate. Cetățeanul devine violent în limbaj – adică îi înjură pe angajați și până la ce vedeți pe imagini, nu a mai fost decât un pas. În final, împreună cu alți doi angajați ai unității medicale, aceștia îl scot afară din spital, nu într-un mod tocmai elegant. 

Scandal la spital! Un cetean in stare de ebrietate. Conducerea Spitalului Județean de Urgențe din Reșița a specificat că nu tolerează astfel de comportamente și că în prezent se desfășoară o anchetă internă. Cei doi infirmieri și un brancardier vor fi chemați în fața comisiei de disciplină.

Polițiștii spun că în urma vizualizării materialului video, au fost dispuse verificări cu privire la identificarea persoanelor implicate, stabilirea  situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun. ,,Cu privire la imaginile video, filmate în incinta unei unități spitalicești, apărute în spațiul public în cursul acestei zile, facem următoarele precizări:

În urma vizualizării imaginilor video, la nivelul Poliției municipiului Reșița au fost dispuse verificări imediate în vederea stabilirii situației de fapt, identificării persoanelor care apar în imagini și luării măsurilor legale care se impun.

Până la acest moment, nu am fost sesizați cu privire la săvârșirea vreunei infracțiuni sau contravenții”.

Scandal la spital! Un cetean in stare de ebrietate. Deci, înainte de a acuza pe cineva foarte tare, de a înfiera – mai exact, să analizăm puțin lucrurile cu atenție și să ne punem și în postura angajaților de la spital. Mai pe românește și mai franc, angajații nu au procedat corect, dar având în vedere că au și ei o răbdare, lucrurile au scăpat oarecum de sub control. Repet – nu luăm apărarea nimănui, suntem doar obiectivi. Puteau chema politia sau jandarmii in ajutor si probabil, nu se ajungea aici.

Comentarii

comentarii