Schimbare majoră a vremii, furtuna lovește din nou România!

Dupa ce a fost devastata de furtuna de duminica, Timisoara ar putea fi lovita de o alta vijelie puternica. Anuntul a fost facut de primarul Nicolae Robu.

Edilul a spus ca cei de la ANM l-au anuntat ca miercuri sunt asteptate furtuni in toata tara, inclusiv la Timisoara.

Miercuri, vremea se va menține instabilă în cea mai mare parte a țării, în plus, pe arii extinse vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice, mai ales în nordul țării. Vântul va sufla slab în toată țara, dar se va intensifica mai ales pe litoral.

Începând de joi vremea va începe să se răcească peste tot, vor exista ploi pe arii restrânse, în vestul, centrul şi nordul ţării. Vântul va sufla moderat până la tare în aproape toate regiunile ţării, o excepție fiind Moldova.

Ce să nu faci niciodată când e furtună și fulgeră

Pentru a nu cădea victima unui accident în mijlocul fenomenelor extreme, trebuie să țineți cont de câteva sfaturi utile.

Primul lucru pe care îl puteți face pentru a preveni o tragedie este să verificați prognoza meteo și, dacă puteți evita, să nu ieșiți în acea zi sau în intervalul în care se anunță furtuna.

Dacă sunteți afară în aer liber, îndepărtați-vă de tot ce este din metal – inclusiv utilaje, garduri sau piloni, scrie agrointel.ro.

Adăpostiți-vă în mașină, în casă sau într-un șoproin dacă aveți această posibilitate.

Nu vă adăpostiți niciodată sub un copac.

Dacă sunteți într-un grup, se recomandă să nu stați împreună, ci să rămână o distanță de măcar 3 metri între o persoană și alta. Se reduce astfel șansa de a se transfera electricitatea de la o persoană la alta.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments