ŞCOALA 7 SĂRBĂTOREŞTE ZIUA NAȚIONALĂ CU O ,,INVITAȚIE LA MASĂ, CA LA NOI ACASĂ”

ŞCOALA 7 SĂRBĂTOREŞTE ZIUA NAȚIONALĂ. Vineri, 29 noiembrie 2019, începând cu ora 10.00, în sala de sport a Școlii Gimnaziale Nr. 7 Reşiţa va avea loc activitatea ,,INVITAȚIE LA MASĂ, CA LA NOI ACASĂ.” Manifestarea face parte din cadrul Proiectului Național ,,ROMÂNIA, ȚARA MEA.”

 

După o scurtă lecție de istorie a românilor, cu referire la momentul 1 Decembrie 1918, predată de profesorul Ionuț Gârtoi, cei 650 de elevi și preșcolari, vor fi invitaţi la o masă tradiţională românească. Activitate este susțintă, începând din anul 2017, de Asociaţia de Părinţi a elevilor Şcolii Gimnaziale Nr. 7 Reşiţa.

Programul zilei va include și vernisajul expoziției naționale în cadrul căreia pot fi admirate cele mai reuşite lucrări (desene, fotografii şi picturi) înscrise la Concursul Naţional „România, ţara mea”, la secţiunile: Locuri de poveste, Excursie pe plaiuri românești, Chipuri de copii, Români, țara mea.

La prima ediție a Selecției de bune practici ,,CREATORI DE EDUCAȚIE” din cadrul proiectului CRED, Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți, proiectul ,,ROMÂNIA, ȚARA MEA” a fost câștigător la secțiunea Popularitate, confirmând valoarea acestuia, consecvența și rigurozitatea desfășurării anuale a activităților. Având ca scop dezvoltarea sentimentului patriotic şi crearea unei atitudini pozitive faţă de valorile româneşti prin exersarea competenţelor artistice şi literare, proiectul a înregistrat în acest an un număr record de participanți din țară: 880 de elevi și 350 de cadre didactice din 37 de județe. Proiectul, coordonat de prof. Cristina Ardeleanu, este înscris în Calendarul Activităților Educative Naționale 2019, emis de Ministerul Educației Naționale.

ŞCOALA 7 SĂRBĂTOREŞTE ZIUA NAȚIONALĂ. Activitatea ,,INVITAȚIE LA MASĂ, CA LA NOI ACASĂ” este coordonată de cadrele didactice Ileana Pomoja și Ionuț Gârtoi, directorii Școlii Gimnaziale Nr. 7 Reșița, în colaborare cu președinta Asociației de Părinți a școlii, Mihaela Florea.

 

Comentarii

comentarii