Școala Generala 9 din Reșița în straie noi, modernizată și la standarde europene VIDEO

După o renovare care a durat aproape trei ani, Primăria Reșița trece la capitolul realizări încă o reușită: recepția lucrărilor la Școala Gimnazială Nr. 9 din Reșița. Aceasta a fost semnată, miercuri după o trecere în revistă. Acum, clădirea cu ani destui în spate de la inaugurare a căpătat o înfățișare complet nouă. Și asta atât la interior, cât și la exterior, elevii putând învăța într-un mediu modern – propice procesului educative și învățării.

Investiția totală în proiect s-a ridicat la peste 12 milioane de lei, din care 8.500.000 de lei fonduri europene și 4 milioane de lei din bugetul local pentru lucrări neeligibile. Lucrările au inclus reabilitarea completă a corpurilor C1 în care funcționează școala, precum și corpurile C2 – atelierul și C3 – sala de sport.
Au fost reamenajate spațiile prin recompartimentare acolo unde a fost cazul, au fost înlocuite ferestrele și ușile, reabilitare termică cu realizarea de finisaje moderne cu tencuială decorativă, placaje de faianță și pardoseli de parchet la interior după schimbarea a tot ceea ce a însemnat instalație electrică, de apă sau încălzire.

Prin instalarea unui sistem de alarmare la incendiu și control acces cu supraveghere video, a fost crescut gradul de siguranță. De mare ajutor este și instalarea unui lift exterior pentru persoanele cu problem locomotorii, fie elevi sau adulți.

Un alt punct deosebit marcat de constructori a fost dotarea sălilor de clasă, a cancelariei şi laboratoarelor cu echipamente modern – de la mobilier specific – adică bănci, pupitre și dulapuri și până la echipamente electronice de ultimă generație: table interactive, videoproiectoare, calculatoare și materiale didactice pentru laboratorul de biologie.

Cei 360 de elevi ai școlii se vor putea întoarce la școală în anul școlar 2024-2025 și vor învăța într-o clădire la standarde europene.

Comentarii

comentarii