Scoala inchisa si aproape 600 de copii trimisi acasa din cauza varicelei

Scoala inchisa si aproape 600 de copii trimisi acasa din cauza varicelei. Școala gimnazială nr.7 din Reșița, a fost închisă pe parcursul a două zile din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu varicelă și chiar cu scarlatină. Unitatea de învățământ este supusă unui proces de deinfecție.
23 de cazuri de îmbolnăviri cu varicelă și un caz de scarlatină au fost înregistrate la nivelul Școlii Gimnaziale nr.7 ceea ce a dus la suspendarea cursurilor din această unitate de învățământ. Mâine, elevii vor reveni în băncile școalii, asta după ce unitatea de învățământ a fost dezinfectată.
Conducerea Şcolii Nr. 7 din Reşiţa, a luat legătura cu DSP-ul, au obţinut aprobare pentru dezinfectarea sălilor de clase si au suspendat cursurile în data de 4 şi 5 februarie. Începând de mâine dimineaţă, se reiau cursurile.
 
Peste 580 de elevii din ciclul primar și gimnazial, au fost afectați de suspendarea orelor. Cursurile vor fi recuperate pe parcurs. Conform acesteia, a fost înregistrat un caz de scarlatină la ciclul primar, iar îmbolnăvirile cu varicelă s-au produs atât la ciclul primar, cât și la cel gimnazial.
 
Scoala inchisa si aproape 600 de copii trimisi acasa din cauza varicelei. Varicela, cunoscuta in limbaj popular sub numele de varsat de vant,  este una dintre cele mai comune boli ale copilariei.

Comentarii

comentarii