Scrisoare deschisa in memoria fratelui meu drag, Fetcu Valerică – Mesaje de la cititori

Prezentand dureri mari la umarul stâng, Fetcu Valerica (53 ani) a mers miercuri, 12.02.2020 la medicul de familie, iar acesta, in urma consultului, l-a trimis la ortopedie.

Durerea in umarul stang a continuat, merge in aceeasi zi la urgențe la Spitalul Judetean Reșița, este externat in aceeasi zi cu recomandarea de a folosi un simplu unguent. Trec 2 zile de dureri cumplite, joi si vineri. Sambata in data de 15.02.2020 se decide sa meargă la Spitalul Județean Timișoara, acolo unde întâlnește o doamna doctor foarte supărată și revoltata pe cei din Reșița. Aceasta, după primul consult folosind un ton mai ridicat, ii reproșează soției ca a adus un om sanatos printre atatia bolnavi din Timișoara. Pacientului i se face un pachet de analize- eco abdominal, dupa care aceeași doctorița il numeste alcoolic ( bazându-se pe analizele de la ficat si eco-splina mărită). Doamna doctor, am vrut sa va confirm ceea ce fratele meu drag v-a spus deja: el nu consuma alcool!

 

Dupa 6 ore este externat in scaun cu rotile si bagat pe brate in masina. Ajungând acasa, dupa ora 24:00, incep iar durerile care sunt si mai intense și acesta nu mai avea aer. Soția suna iar la ambulanță. Pacientul este in stare foarte grava. Este transportat la urgențe la Spitalul Judetean Reșița. Dupa ce il consulta, doamna doctor o anunță pe soție ca pacientul este în stare foarte grava si trebuie transportat de urgenta la Spitalul Judetean Timișoara. Noi am întrebat-o pe doamna doctor, daca este asa grav de ce nu il transporta cu elicopterul? Răspunsul doamnei doctor a fost următorul: elicopterul nu zboara noaptea (ora 6:00). Astfel, pacientul este transportat cu ambulanta. Cand ajungem si noi la Timișoara, intrebam la triaj ce se întâmpla cu pacientul venit de la Reșița, bineînțeles ca nimeni nu ne-a dat nicio informație. După aproximativ o ora a venit o primă doamna doctor sa ne întrebe ce s-a întâmplat, după ceva timp o a doua doamna doctor, apoi o a treia doamna doctor, toate ne întrebau ce s-a întâmplat… Și fiecare ne informa ca pacientul se afla într-o stare foarte, foarte grava.

Din nefericire pentru noi, familia dragului nostru Valerică, acesta nu a mai rezistat si a decedat in ziua de duminica 16.02.2020 la ora 15:00.

Domnilor doctori, ati primit prea multe drepturi si din pacate pentru noi, pacienții, asta va face sa va uitați atribuțiile de serviciu. Trebuie sa recunosc ca nu Sistemul este de vina, ci noi oamenii, pentru ca in final, si doctorii sunt oameni. Însa din păcate, acești oameni numiți doctori nu reușesc in spitale sa colaboreze între ei, lucru care se reflecta implicit in starea pacientului. Pacient care, in urma situatiei de necooperare a medicilor, sufera si devine o victima a lor.

Îmi pare nespus de rău ca fratele meu a decedat din cauza gravelor erori medicale. Am scris aceasta scrisoare pentru a trage un semnal de alarma sperând ca alți pacienți sa nu mai pățească la fel.

Si pentru ca aceasta scrisoare este scrisa în memoria fratelui meu…
Dumnezeu sa-l odihnească si îngerii sa-l păzească!

Mariana Grozav

Comentarii

comentarii