Se poate si asa – combaterea insomniei prin aromaterapie

DESPRE

Este necesar sa dormim 7-8 ore pe zi, altfel organismul nostru devine mult mai expus bolilor, stresului, diminuarii capacitatii intelectuale si chiar cresterii in greutate. Insomnia poate fi cauzata de situatii stresante la job sau in familie, de suferinte fizice, de un program de viata nesanatos, de efectul secundar al unor medicamente, de conditii de mediu nefavorabile etc. Tratamentele medicamentoase pot fi periculoase de multe ori, ele dand dependenta si necesitand cantitati din ce in ce mai mari pentru a-si face efectul. Incercati sa rezolvati problema insomniei cu tratamente naturiste, sau cu alte metode inainte de a apela la medicamente. O metoda eficienta este aromaterapia.
aromaterapie
Valeriana
Valeriana are un puternic efect calmant si genereaza starea de bine. Folositi o infuzie de radacina de valeriana (pe care o fierbeti circa 30 de minute), asezati ceasca langa pat si veti simti efectele benefice in scurt timp: relaxare si senzatie de somn.

Uleiuri esentiale
Adaugati intr-un bol cu apa calda cateva picaturi de ulei esential de lavanda, trandafir, santal, iasomie, lamaie, portocala, smirna, pe care le gasiti in farmacii sau in magazine specializate naturiste. Plasati bolul in apropierea patului. Puteti stropi perna sau patul cu cateva picaturi de uleiuri esentiale, eventual combinate: lavanda cu santal sau bergamota cu pin.

Citeste barticolul original si afla mult mai multe cu un clik AICI: http://www.curademiere.ro/aromaterapia-eficienta-combaterea-insomniei/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+CuraDeMiere+%28Cura+de+Miere+-+Revista+online+de+bun+gust%29

Comentarii

comentarii