Se poate și așa! – Școala online la nivelul școlii reale cu un dascal real – Cristina Ardeleanu VIDEO

Profesorul institutor – adică învățătoarea Cristina Ardeleanu de la Scoala Gimnazială nr. 7 din Reșița, împreună cu colegii săi, a găsit soluția, mai exact, a găsit cele mai eficiente instrumente de predare online, interacțiune live și colaborare între dascăl și elevi, astfel încât a mutat școala acasă.

Pe fundalul pandemiei de coronavirus, care a împins multe state să închidă școlile pe o perioadă care se poate extinde cine știe până când, profesorii din România sunt acum provocați să se adapteze rapid și să transmită un mesaj important elevilor: învățarea continuă dincolo de școală și cu instrumente online accesibile tuturor și multă determinare. Și dacă este pasiune și dăruire, se poate. Învățătoarea Cristina Ardeleanu, a demonstrat acest lucru, de fapt îl demonstrează zi de zi. Dascălul spune că ,,putem face progrese împreună și, mai mult decât oricând, putem încuraja elevii să învețe și să lucreze independent”.

Tot acest context înseamnă mai mult timp de pregătire și un efort mai mare de coordonare pentru profesori. Chiar dacă nu va putea fi recuperată întru totul interacțiunea din clasa fizică și nu toate orele vor putea fi organizate online, exemplele reușite ale celor care au început deja să aplice aceste măsuri, arată că oricât de anevoios, procesul este fezabil, cu motivație și multă răbdare.

Succesul unui astfel de experiment este dat de ceea ce simt copiii ce se pun zi de zi, exact ca la școală, la oră fixă, în fața calculatorului, a tabletei sau a laptopului. Și lecția începe cu prezența, cu prezentarea temei și cu multă, multă interactivitate din partea copiilor. Există și pauze, există și discuții libere, întrebări și răspunsuri.

Și toate merg de minune. Se predau lecțiile, se ascultă elevii, se dau teme pentru a doua zi, exact ca la sala de clasă. Și toate acestea fiindcă există DASCĂLUL care a știut să-și modeleze puii de om, a știut să și-i apropie și să le trezească interesul pentru școală și clasă.

Comentarii

comentarii