Sectia UPU va fi ,,resuscitata” cu 8,8 mil de lei

Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au aprobat, în şedinţă extraordinară, un proiect de hotărâre ce prevede extinderea şi dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, documentaţia şi indicatorii tehnico-economici şi contribuţia pe care această unitate administrativ teritorială o va avea în cadrul proiectului.

Staţionarul I al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa funcţionează în prezent într-un ansamblu de clădiri realizat în anul 1975. Prin extinderea UPU, se va crea o zonă ”neutră” din punct de vedere al condiţiilor igienico-sanitare, încadrată astfel încât să reprezinte interfaţa spitalului pe componenta medicală în relaţia cu pacienţii, aparţinătorii şi vizitatorii şi va avea deschidere directă spre căile de circulaţie auto şi pietonale. De asemenea, spaţiul de triaj va fi amplasat central, aşa încât, direcţionarea pacienţilor să se poată face uşor către diferitele spaţii de asistemţă medicală, în funcţie de gravitatea patologiei pe care o prezintă.

Valoarea totală a proiectului este de peste 8,8 milioane lei, fără TVA, din care cofinanţarea asigurată de Consiliul Judeţean se ridică la peste 162 mii lei, reprezentând 2% din valoarea totală eligibilă şi aproape 700 mii lei, cheltuieli neeligibile.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale.

Comentarii

comentarii