Sedinta de indata si furtunoasa la Consiliul Local Resita

Ședință de îndată cu ironii, înțepături și acuzații de interese privind campania electorală între cele două tabere din Consiliul Local. Printre aprobări de ajutoare sociale, recunoașterea de greșeli, proiecte cu iz electoral, ironii și înțepături, consilierii locali ai urbei au aprobat astăzi ordinea de zi a unei ședințe de îndată.

După obișnuitele acuzații aduse de către consilierul PSD, Ionuț Chisăliță, conducerii administrației locale din opoziție că le este înmânată prea târziu ordinea de zi și nu au timp să se informeze asupra conținutului acesteia, consilierii PSD au cerut ca fiecare proiect de hotărâre al ședinței să le fie explicat înainte de a fi supus spre aprobare.

”Stimați colegi, m-am tot gândit ce să vă mai spun dacă de fiecare dată primim materialele nici măcar cu jumătate de oră înainte de ședința de Consiliu. Și aici nu este vina funcționarilor publici pentru că eu știu foarte bine că au lucrat până azi-noapte târziu. Este totuși vina celor care conduc administrația. Nu e posibil să ne chemați la o ședință de Consiliu Local, să ne spuneți că avem un punct pe ordinea de zi și să ne trezim cu zece. Eu nu știu ce să fac acum? Nici măcar nu am putut să citesc ceva din aceste materiale, să știu despre ce este vorba! Poate ne explicați și nouă acuma, rând pe rând, la fiecare proiect, ca să știm și noi ce facem!”, a spus consilierul Ionuț Chisăliță. Acesta le-a propus celor din conducerea administrației să nu-i mai cheme la ședințe pe cei din PSD și să voteze singuri, în condițiile în care ei nu știu despre ce se dezbate în ședința respectivă.
La această ședință ad-hoc au fost prezenți doar cei doi viceprimari și consilierii, fără primar, cei doi fiind nevoiți să răspundă tuturor provocărilor venite din tabăra adversă.

”Domnul Chisăliță, ședința este de îndată, aveam o urgență și pe lângă urgența pe care am avut-o am hotărât că mai sunt câteva probleme pe care trebuie să le punem pe ordinea de zi a Consiliului. Suntem aici cu toții și avem expunerea de motive și puteți fi de acord dau nu puteți fi de acord”, a răspuns viceprimarul Adrian Dacica.
Discuțiile în contradictoriu PSD-PNL au continuat pe parcursul întregii ședințe, dar partea bună a fost aceea că s-au votat toate proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi.

Unul dintre proiectele care a încins spiritele și s-a supus spre aprobare printre ”mea culpa” și acuzații că ar fi apărut subit înainte de campania electorală a fost hotârârea privind acordarea unor ajutoare de urgență și ajutoare sociale familiilor și persoanelor nevoiașe sau aflate în situații dificile.

”Avem solicitări, avem făcută o evidență cui dăm, ce dăm, că mie mi se pare ciudat, acum înainte de campania electorală am făcut noi un astfel de proiect!”, a fost observația lui Chisăliță, în condițiile în care în luna iunie printr-o HCL s-au scos ajutoarele de urgență pe motiv că s-au cheltuit foarte mulți bani în această direcție.

Responsabil cu partea de asistență socială, viceprimarul Dacica, a făcut ”mea culpa” în plen recunoscând că a fost unul dintre susținătorii proiectului din iunie, dar a conștientizat între timp cu câte nevoi sociale se confruntă o parte din populația orașului și ”că sunt foarte mulți oameni necăjiți”.

Printr-un alt proiect s-a aprobat și acordarea de tichete sociale cazurilor sociale din municipiu, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

”Eu vă propun, dragi colegi, să facem o lege, lunar, să fie precampanie. Vă spun că cetățenii noștri vor avea foarte multe beneficii, sau campania electorală să fie în aceeași zi cu Crăciunul și amândouă să fie lunar”, a comentat ironic consilierul PSD.

Viceprimarul Dacica a ținut să explice că această hotărâre era pregătită de câteva săptămâni și se aștepta convocarea unei ședințe de CL pentru ca ea să poată fi supusă spre aprobare și că nu are nicio legătură cu apropierea campaniei electorale.

Comentarii

comentarii