SEFI DE LA BIROURILE DE IMIGRARI DIN VESTUL TARII, SALTATI DE PROCURORI PENTRU TRAFIC DE MIGRANTI VIDEO

CUTREMUR IN MINISTERUL DE INTERNE. MAI MULTI SEFI DE LA BIROURILE DE IMIGRARI DIN VESTUL TARII, SALTATI DE PROCURORI PENTRU TRAFIC DE MIGRANTI. RETEAUA URIASA, CONDUSA DE UN FOST ANGAJAT AL BIROULUI PENTRU IMIGRARI DIN CARAS.

CUM FUNCTIONA SCHEMA TRAFICULUI DE MIGRANTI, PUSA LA CALE DE OFITERII DIN MAI

Dosar exploziv în vestul tarii. Foști și actuali angajați ai serviciilor secrete și Ministerului de Interne sunt acuzati ca au introdus ilegal, in tarile Schengen, prin Romania, mai bine de 1800 de migranti, unii dintre ei fiind considerati cu risc terorist. Gruparea se folosea de anumite firme care aduceau, in tara noastra, straini, sub pretextul ca ii vor angaja, iar apoi ii expediau in țările vestice. Totul cu complicitatea unor angajați din instituții-cheie pentru siguranța statului .

Descinderile de marti, de la șeful IGI din Caras Severin, Vali Mitrus, precum și de la fost șef al aceleași instituții, Claudiu Perian au scos la iveală o ,,afacere profitabilă” construită de la zero de oamenii sistemului. Potrivit surselor judiciare, liderul gruparii ar fi Dan Vasile. Fost angajat al DGIPI si fost sef al Biroului de investigatii criminale, Timisoara.

Ofiterul in rezerva isi deschisese o asociatie prin care pretindea ca protejeaza drepturile migrantilor. În realitate, spun procurorii, acesta racola muncitori din tari precum Nepal, Pakistan, Bangladesh, Siria , favorizand intrarea lor in Romania si apoi in spatiul Schengen a multor cetateni cu potential terorist.

Schema dupa care actiona reteaua era bine construita si fiecare mebru avea rolul sau.

Dan Vasile – se ocupa de racolarea migranților. Acesta era în contact cu migrantii, care ajungeau în țara noastră cu vize de muncă. Odată preluați de la aeroportul Henri Coandă, aceștia erau duși și cazați în locații atent monitorizate de membrii rețelei, cetățeni romani (călăuze) și cetățeni straini (migranți care au obținut vize de ședere în România) !!!Practic migranții erau cei care ,,făceau reclamă schemei” în țările lor de origine).

Odată ajunși și țara, migranții primeau vize de drept de muncă, care erau aprobate direct de șeful IGI Caras Severin, Vali Mitrus. Ulterior, migranții erau angajati, parte din ei, fictiv la firme (31 de societăți comerciale, din Timiș, Arad și  Caraș) care apelau la firma de plasare a forței de muncă, condusă de Claudiu Perian, fostul șef la IGI Caras.

Dan Vasile era cel care coordona călăuzele și pregătea ieșirea din țară a migranților ,,cu drept de muncă” . Membrii rețelei, 37 de persoane, se foloseau de firmele lui Perian doar pentru tranzitul migranților,  ei nerămând să lucreze în realitate sau să se angajeze.

Aproape 1800 de persoane ar fi fost aduse în țară în ultimii doi ani sub forma unor angajări fictive la diferite firme, deși scopul așa zișilor muncitori a fost acela de a ajunge în Occident.

Migranții care provin din Pakistan, Bangladesh, Nepal, Siria și India plăteau diferite sume de bani, între 500 și 6000 de euro pentru a obține documentele de intrare legală în România, de contracte de muncă și pentru obținerea dreptului de ședere în tara noastră.

Peste 60 de persoane, din care 37 suspecți,  au fost duse la audieri. Printre ei și migranți care așteptau să iasă din țara.

### Dosarul a plecat de la DGA a MAI si se incadreaza in politica ceruta de ministru de curatenie generala si zero toleranta la coruptie. In urma cu cateva luni, ministrul a imputernicit un nou sef la DGA si a cerut intransigenta zero la coruptie si maxima activitate. Dosarul nu impacteaza Schengen, pt ca tocmai ca demonstreaza vigilenta si intransigenta la coruptie. MAI a reusit sa coboare migratia ilegala cu 73% in ultimul an.

SCHEMA:

Dan Vasile – fost ofiter MAI – primea actele de la recrutorii din țările non UE.

Actele ajungeau la Claudiu Perian – fost sef IGI Caras-Severin – el făcea contractele cu ajutorul celor 31 de firme.

Toate permisele de muncă erau vizate de actualul șef al IGI Caras, Vali Mitrus.

Documentele ajungeau inapoi la Dan Vasile care le trimitea membrilor rețelei din țările non UE.

Migranții ajungeau pe aeroportul Henri Coandă.

De aici erau preluați de călăuzele romane și străine care le duceau fie la locurile de cazare până se pregătea ieșirea lor din țară, fie erau duși direct la călăuzele care le scoteau rapid din țară.

Sursa A3.ro

Comentarii

comentarii