Semenicul între Crăciun şi Revelion cu aglomeraţie de turişti VIDEO

Semenicul între Crăciun şi Revelion cu aglomeraţie de turişti. Acum, cu o zi înainte de anul nou şi după îmbelşugata masă de Crăciun, peste 2000 de oameni au decis că este timpul să facă puţină mişcare. Aşa că, cu mic cu mare, au lăsat acasă fripturile şi oalele cu sarmale şi cu toţii au pornit spre Muntele Semenic. Mai ales că în acest an, iarna a venit doar pe munţi. În rest, nici măcar un strop de zăpadă.

 

 

Cu toate că pe Semenic ninge prima dată pe la sfârşitul lui octombrie, în acest an, iarna a venit mult mai târziu. Profitând de zilele libere de Crăciun, turiştii şi nu numai, au umplut la propriu staţiunea. Tinerii şi nu numai, au dat o raită pe munte să vadă cum stau lucrurile şi mai ales, pentru a face mişcare în aer liber şi a bea o cană cu vin fiert.

 

Dacă este zăpadă, musai trebuie să fie şi bucurie. Gerul şi ninsoare de zilele trecute, a îmbrăcat tot muntele într-o glazură albă. Totul este alb şi zăpada îngheţată a creat cele mai extraordinare sculpturi. parcă ai fi lumea poveştilor. Turiştii ajunşi prin zonă se hârjonesc şi se bucură de zăpadă. Fie că sunt cu sania, schiurile ori placa- în funcţie de cât de gros este stratul de omăt, bucuria câtorva ore în aerul tare şi pe pârtie este preţioasă.

 

Pe Semenic sunt cinci pârtii de schi dintre care trei au fost deschise în acest an. Una dintre ele este cea mai lungă din ţară, măsurând aproape 6 km. Ba mai mult, pe Semnic funcţionează din plin şi o pârtie pentru tubbing.

 

Semenicul între Crăciun şi Revelion cu aglomeraţie de turişti. Cine vrea poate face excursii în staţiunile din apropiere. Cine nu are echipament şi schiuri, poate să schieze foarte bine şi cu cel închiriat şi care ajunge undeva la 40 de lei pe zi, 10 lei o sanie.

Comentarii

comentarii