Semenicul – plin de turisti si cu coada de masini de 5 km in 2 ianuarie VIDEO

Semenicul – plin de turisti si cu coada de masini de 5 km in 2 ianuarie. Vremea superbă i-a scos pe oameni din case și i-a transformat in turiști dornici să se bucure de munte și distracția unică în zăpada mare ca în poveștile copilăriei, de pe Semenic. Muntele a fost luat efectiv cu asalt. Toate pârtile sunt deschise pe Semenic. Asta pentru schiori, fiindcă copiii și mulți alții, s-au dat cu sania și s-au bucurat de prezența din abundență a zăpezii.

 

 

Când le-a înghețat nasul, unii au alergat la ceaiul, cafeaua sau ciocolata caldă, iar cei mari și curajoși, s-au întreținut cu vinul fiert de la Cornel sau alte cabane. Alții, și-au adus licorile calde de acasă în termos și mâncarea la pachet. Aceștia sunt reșițenii, dar și timișorenii care au venit de dimineață, iar spre seară, se întorc cu mașinile acasă. Legat de mașini, trebuie spus că drumul de la Prisop și până pe platou este curățat, a fost lărgit și întreținut.

Trebuie spus că drumul spre munte nu pune probleme șoferilor echipați corespunzător iernii, însă odată ajunși pe munte, găsirea unui loc de parcare este o adevărată provocare iar din păcate și puținele parcări de pe muntele Semenic nu sunt dezăpezite corespunzător. Așa că, ieri, pe SEmenic s-a format o coadă de mașini de peste …5 km. Oamenii au lăsat mașinile pe marginea drumului și au plecat pe jos spre platou.

Prețurile pentru cazare și închiriere de echipament pentru pârtie sunt acceptabile încât orice iubitor de zăpadă își poate permite să se bucure de prezența iernii. Legat de locurile de cazare pe Semenic, trebuie spus că statiunea ofera in jur de 200 de locuri. Asta încondiția în care, înainte de 1989, Semenicul avea peste 2000 de locuri de cazare iar din oraș, de la autogară, plecau 3 curse de autobuz până pe munte fiindcă turiștii veneau din țară și cu trenul.

Semenicul – plin de turisti si cu coada de masini de 5 km in 2 ianuarie. În rest, prețurile la majoritatea produselor sunt ca in oraș și ca anii trecuți. O cafea costă între între 3 si 5 lei, un ceai – la fel, un pahar de vin fiert – 5 lei, iar un meniu compus din felul unu si doi, ajunge la 30-40  de lei de persoană.

Comentarii

comentarii