Serviciul Județean Salvamont Caraș Severin, a primit certificatul de acreditare

Serviciul judetean Salvamont Caraș Severin, a primit certificatul de acreditare. In dorinta asigurarii de servicii de salvare si de prevenire a accidentelor montane la cel mai bun nivel, in Romania, incepand cu anul 2016 a fost implementat un sistem de verificare si acreditare a structurilor salvamont.

Procesul de evaluare urmareste verificarea modului de organizare, structura functionala, resursele umane, materiale si financiare ale serviciilor Salvamont si este derulat de o comisie formata din reprezentanti ai Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani, Consiliului National al Serviciilor Publice Salvamont si ai Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Legat de acest act normativ, alpinistul Cornel Galescu, sef Serviciu Salvamont Caraș Severin, a declarat că: ,,În momentul in care am preluat conducerea Serviciul Public Salvamont Caras Severin,  au fost destul de mulți sceptici în legătură cu obținerea Certificatului de Acreditare. Mă bucur ca am reușit,  alături de colegii mei, să îi contrazicem. În ultimul timp, am dovedit pe toate planurile că merităm acest titlu. Ne-am implicat in nenumărate acțiuni de salvare a victimelor din accidentele montane, ne-am perfecționat profesional la cursuri de specialitate, ne-am mărit baza auto si de echipament tehnic și am alocat timp refacerii traseelor de turism montan”.

Comentarii

comentarii