Sezonul turistic estival s-a încheiat in Banatul Montan, începe toamna cu peisaje mirifice în Almăj VIDEO

Când vine vorba de locuri spectaculoase, Banatul Montan, care se identifică mai mult cu județul Caraș Severin, are multe de oferit celui care încearcă să descopere toate minunățiile acestui colț de rai așezat în sud – vestul țării. Este final de sezon turistic estival, moment pentru antreprenorii din domeniu să tragă concluziile. Deși a fost un an atipic pentru turism, zona montană Semenic nu a dus lipsă de vizitatori, proprietarii și administratorii unităților de cazare din zonă declarându-se mulțumiți.

Sezonul turistic de vară a început, anula acesta, abia în iunie, din cauza pandemiei COVID-19, însă, în condițiile în care majoritatea românilor au ales destinații interne, lunile de vară au fost pline. În zona montană Semenic, precum și de jur împrejurul muntelui, unitățile de cazare rămân deschise în continuare.

Zonele turistice din Caraș-Severin sunt preferate, în general, de pasionații de drumeții în natură. Un punct aparte, obligatoriu pentru orice turist care ajunge în Caraș Severin, sunt căderile natural de apă – cascadele. Situate la baza cleanțurilor la poale de munte, odată cu venirea toamnei, peisajele devin spectaculoase, devin adevărate imagini de de vis care vor atrage tiuriștii an de an in Banatul de Munte.

Acum după repriza de ploi după vara secetoasă, cei care caută o oază de liniște în aceste zile răcoroase – dar frumoase de toamnă, pot alege să viziteze cele trei cascade din Banatul Montan: Cascada Bigăr, Cascada Cârșa și Cascada Modăvița.

Un reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii