@Ultimele NoutatiUtilitare

Sfaturi pentru alegerea ghetelor de fotbal perfecte

Deci, te-ai decis să devii următorul jucător de succes din SuperLiga României și ești nerăbdător să exersezi câteva șuturi în încercarea ta de a deveni următoarea vedetă fotbalistică. Există doar o singură problemă, cu atât de multe tipuri de ghete de fotbal pe piață, știi care sunt cele potrivite pentru tine?

Ghete fotbal perfecte

În acest articol, analizăm încălțămintea potrivită pentru fotbal. Încălțămintea pe care o alegeți depinde în mare măsură de tipul de suprafață pe care doriți să jucați. În primul rând, să analizăm câteva sfaturi simple despre cum să alegeți o pereche de ghete fotbal.

Găsiți magazinul potrivit

Este esențial să găsiți ghete fotbal care să vi se potrivească. Așadar, ați putea merge direct la magazinul fizic, dar acesta va avea la dispoziție doar un număr limitat de modele, mărimi și câteva mărci. Încercați la un magazin online, care vinde și articole sportive și vă veți asigura că veți avea cea mai bună selecție din care să alegeți.

Trening bărbați – oferte

Cunoașteți mărcile și modelele

Nu intrați pur și simplu într-un magazin și cereți o pereche de ghete. Este ca și cum ai merge la un magazin de telefoane și ai cumpăra orice telefon, „la nimereală” – trebuie să cunoașteți mărcile și modelele mai întâi! Cercetați mai întâi specificațiile ghetelor. Și nu ne referim doar la Nike sau Adidas. Există, de asemenea, mărci accesibile și fiabile pe care le puteți găsi când vine vorba de ghete fotbal, în afară de cele mari obișnuite. În cele din urmă, trebuie să alegi o pereche de ghete care să merite fiecare bănuț pe care îl dai.

Încercați ghetele

Poate părea exagerat să adăugăm acest aspect, dar unii oameni fac această greșeală. Nu cumpărați niciodată o pereche de ghete fotbal doar pentru că vi se pare că arată bine sau pentru că Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi se încalță cu ele. Cumpărați-le numai dacă vă simțiți confortabil în ele. Dacă sunt prea strâmte, încercați următoarea mărime mai mare. Nu sacrificați niciodată confortul pentru preț sau aspect.

Sfaturi pentru a obține dimensiunea potrivită

Dacă aveți un spațiu cât degetul mare între degetele de la picioare și vârful cizmelor, înseamnă că acestea sunt prea mari. Dacă degetele de la picioare apasă pe partea de sus a ghetelor, înseamnă că sunt prea strâmte, încercați o mărime mai mare.

Determină-ți stilul de joc

Toată lumea are un stil de joc diferit și o poziție diferită când vine vorba de fotbal. Cunoașterea stilului tău și a poziției în care îți place să joci va determina tipul de ghete pe care ar trebui să le cauți.

Trening bărbați – oferte  

 Sfaturi pentru alegerea ghetelor de fotbal în funcție de stilul tău de joc

– Atacanți: procurați-vă o pereche de ghete fotbal mai ușoare pentru a putea accelera și schimba rapid direcția.

– Mijlocași: căutați o pereche de ghete care să ofere un control și un confort mai bun

– Fundași: o pereche de ghete fotbal care oferă ceva mai multă protecție și permit o intrare curată la minge sunt ideale.

Tipuri de ghete de fotbal

Următoarea parte a acestui ghid se referă la diferitele tipuri de ghete disponibile. În fotbal, ghetele se disting prin talpa lor. Există 3 tipuri principale de suprafețe pe care se poate juca. Iarba naturală, gazonul artificial și terenul dur care se găsesc pe terenurile de fotbal stradale.

– Ghete de fotbal pentru iarbă

Cele mai populare ghete fotbal sunt cele cu crampoane. Acestea sunt cel mai versatil și comun tip de ghete folosite de jucătorii ocazionali. Acestea sunt ghete cu lamele sau cu crampoane conice pe dedesubt, turnate în plastic.

Pentru un teren mai moale sau noroios, cel mai bun tip de ghete sunt cele cu crampoane puține și distanțate, de obicei din metal. Dar țineți cont de faptul că aceste ghete sunt bune doar dacă solul este noroios și umed. Dacă îi purtați pe teren dur, veți avea un risc mult mai mare de a vă accidenta la gleznă.

Oferte trening bărbați

Ghete de fotbal pentru gazon artificial

Ghetele pentru gazon artificial au multe crampoane scurte distribuite pe toată talpa. Acestea vor fi ghetele tale dacă joci în mod regulat pe gazon artificial.

Ghete de fotbal în sală

Aceste ghete au, de obicei, o talpă plată din cauciuc gumat. Acestea sunt foarte versatile și pot fi folosite chiar și pentru mersul pe jos.

Concluzie

În concluzie, dacă nu sunteți sigur unde veți juca fotbal, cumpărați o pereche de ghete fotbal de iarbă de bază cu crampoane de plastic turnate. Acestea sunt cele mai versatile ghete și sunt bune pentru iarbă, terenuri noroioase și gazon artificial.

Nu încercați niciodată să purtați ghete cu crampoane în interior sau pe suprafețe dure. În afară de faptul că vă pierdeți cu ușurință echilibrul, riscați să vă răniți glezna dacă încercați să jucați în ele.

Comentarii

comentarii