Sfaturi și trucuri despre utilizarea pensulelor de machiaj
Nu există cuvinte suficient de puternice pentru a descrie dragostea noastră pentru pensule de machiaj! Cumpărăm întotdeauna cele mai noi modele și, fiind dependenți de frumusețe, reușim să găsim tot timpul un alt motiv pentru a ne cumpăra altele noi.
Cu toate acestea, ajungem adesea să nu avem grijă de ele. Acest lucru nu este doar rău pentru pensulele și bureții tăi scumpi, dar poate fi și îngrozitor pentru pielea ta. Consecințele pot fi grave: bacterii și infecții ale pielii pe de o parte și pensule de machiaj ruinate pe de altă parte. Din fericire pentru tine, suntem aici pentru a îți spune de ce ar trebui să îți cureți în mod regulat pensulele și bureții de machiaj.
Diferența dintre tipurile de pensule de machiaj
În zilele noastre, poți găsi atât de multe tipuri de pensule de machiaj pe piață. Totuși, nici măcar make-up artiștii nu le folosesc pe toate! Iată câteva dintre cele mai utilizate pensule pe care trebuie să le ai în colecția ta de machiaj.
În primul rând, diferența principală este între pensulele sintetice și cele naturale.
Pensulele sintetice sunt excelente pentru aplicarea produselor lichide și cremă, deoarece sunt fabricate din nailon și alte fibre de poliester. Nu absorb prea mult machiaj, deci sunt minunate pentru o aplicare precisă.
Pe de altă parte, pensulele naturale sunt făcute din păr natural de animale (cal și capră). Sunt mai bune pentru produsele de machiaj tip pulbere.
Pensule de machiaj obligatorii
Pensulă de fond de ten: acestea vor face pielea să strălucească și sunt folosite în principal pentru fonduri de ten lichide, baze și creme BB. Există atât de multe forme diferite pe piață, dar totuși cele mai frecvente sunt pensulele plate, rotunjite. O poți folosi în mișcări descendente începând de la locul unde ai nevoie de cea mai mare acoperire.
Pensulă de blush: cu această pensulă, poți aplica cu ușurință fardul de obraz, precum și pudrele de evidențiat pentru bronz și iluminat. Are peri mai lungi, ușori, și este moale și pufoasă. Este concepută pentru a ridica cantitatea potrivită de pulbere. Alege dimensiunea în funcție de dimensiunea obrazului și a pomeților tăi.
Pensulă pentru corector: au un vârf plat, rotunjit, excelent pentru aplicarea corectorului. Folosește-o pentru aplicarea corectorului sub ochi, pe nas și bărbie. Poți găsi, de asemenea, pensule de machiaj subțiri, utilizate pentru acoperirea petelor mici sau a capilarelor sparte.
Pensulă de pudră sau pensulă de fixare: acestea au peri pufoși și moi. Folosește această pensulă pentru un finisaj minunat, aplicând pudra pe locurile de pe față care pot străluci cu ușurință.
Pensulă de contur: deoarece conturarea feței a devenit atât de populară, poți utiliza această pensulă doar în acest scop. Este mai ușor să stăpânești tehnica dacă ai instrumentul potrivit. Pensulele de contur sunt înclinate, cu peri dens ambalați, care permit o conturare mai precisă.
Pensulă de blending: combină fardurile și elimină liniile dure dintre cele două nuanțe diferite. Această pensulă este, de asemenea, perfectă dacă vrei să aplici un strat translucent de culoare peste pleoape.
Pensulă unghiulară: utilizată pentru machiajul sprâncenelor sau aplicarea creionului de ochi. Părul ferm, scurt și dens îți permite să creezi margini curate și definite.
De ce trebuie să îți cureți pensulele și bureții de machiaj
- Igienă – Ori de câte ori îți folosești pensulele de machiaj, acestea colectează tot ceea ce este pe fața ta – și anume, sebum, celule moarte ale pielii, praf și orice altceva care se agață de piele. Aceasta este o rețetă pentru dezastru (sau mai bine zis, acnee). De fiecare dată când folosești o pensulă murdară, îți aplici această combinație dezgustătoare pe toată fața, înfundându-ți porii.
- Bacterii și viruși – Atât virușii, cât și bacteriile trăiesc în pensulele noastre. Când îți pudrezi nasul cu o pensulă murdară, există mari șanse să răcești! Bacteriile, pe de altă parte, pot provoca unele probleme, cum ar fi conjunctivita și infecțiile cu stafilococ.
- Menține pensulele moi – Pensulele murdare devin mai abrazive și mai uscate pe măsură ce se adună resturile de produse și de pe față. La rândul său, acest lucru îți irită pielea. Curățarea regulată a pensulelor le menține suficient de moi pentru a nu îți deteriora fața. Cu cât le speli mai frecvent, cu atât va dura mai mult investiția ta.
One thought on “Sfaturi și trucuri despre utilizarea pensulelor de machiaj”
Comments are closed.