Și la turul al doilea al Alegerilor pentru Președinția României – MAI a fost la datorie VIDEO

Și la turul al doilea al Alegerilor pentru Președinția României. Structurile Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul județului Caraș-Severin cu atribuții pe această linie (Poliție, Jandarmerie, I.S.U., Poliție de Frontieră, Instituția Prefectului) au luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor prezidențiale – turul II.

 

 

Aproape 900 de polițiști, jandarmi, pompieri militari și polițiști de frontieră au fost angrenaţi în misiuni, pentru buna desfăşurare a procesului electoral.

În Caraş-Severin au fost aşteptaţi la urne, peste 265.000 de alegători. În prima parte a zilei, au votat aproximativ 75.000 de cărășeni, prezenta la vot fiind mai mare decât la primul tur de scrutin, dar tot sub media naţională.

La Reşita, procesul electoral s-a derulat fără probleme. Secţiile de votare au fost mai animate decât la primul tur, dar fără a se forma cozi. Reşiţenii care au venit la vot, au aşteptări foarte mari de la preşedintele ţării. La orele amiezii, s-a prezentat la vot şi primarul Resitei, împreună cu soţia şi cei doi copii. În Caraş-Severin, au fost deschise 365 de secţii de votare.

Obiectivele urmărite în cadrul acestor misiuni, au fost paza secţiilor de votare, paza transporturilor materialelor și a dosarelor cu rezultatele votării, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea unor evenimente negative, precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii. Și la turul al doilea al Alegerilor pentru Președinția României. 98 de poliţişti, jandarmi și alte forțe s-au aflat în stradă pentru a asigura măsuri de ordine şi siguranță publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, precum și pentru alte misiuni, inclusiv paza urnei speciale în ziua desfășurării procesului electoral.

De asemenea, dintre cele 365 de secţii de votare constituite la nivelul județului Caraș-Severin, la 150 de secții măsurile de pază şi protecţie au fost asigurate de polițiști, iar la 71 de secții de către jandarmi. Polițiștii de frontieră, pompierii militari și alte structuri, au asigurat paza la celelalte 144 de secții de votare. Alți 82 de angajați ai M.A.I. au executat misiuni de protecție a celor 77 de locații inițiale în care au fost depozitate buletinele de vot și celelalte materiale necesare votării.

Totodată, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele sesizate în cursul zilei de ieri, au acționat conform competenţelor, 67 de poliţişti și jandarmi, constituiţi în echipe operative. Și la turul al doilea al Alegerilor pentru Președinția României. 181 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri militari, au format efectivele de rezervă și echipele de specialiști, au fost în permanenţă pregătite să acţioneze, dacă situaţia operativă o impunea.

 

Comentarii

comentarii