VIDEO Siguranta sporită in 13 comune din CS sistem ultramodern de monitorizare

S-a finalizat proiectul “Îmbunătățirea capacității de reacție a autorităților române și sârbe în situații de urgență“.

În cadrul unei conferințe a fost prezentat finalul proiectului deruat de către Consiliul Județean Caraș-Severin “Îmbunătățirea capacității de reacție a autorităților române și sârbe în situații de urgenta“.
Acesta este un proiect transfrontalier, finanțat din fonduri IPA si are o valoare de de peste 1,7 milione euro.

[youtube id=” XKdSZd494OU „]

Au fost prezentate rezultatele proiectului, dar şi sistemul integrat de alertă preventivă, ce constă din datele furnizate de 13 staţii hidrometrice, care sunt gestionate printr-un server de către o aplicaţie informatică care generează o alertă de tip preventiv, în momentul în care nivelul apei depăşeşte un prag prestabilit.

Parteneri în proiect sunt Ministerul de Interne din Republica Serbia, ca aplicant lider, Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Universitatea de Vest din Timişoara.
Obiectivul general al acestui proiect este consolidarea cooperării transfrontaliere între autoritățile române și autoritățile sârbe în vederea îmbunătăţii capacităţii de reacţie a autorităţilor române şi sârbe în situaţii de urgenţă. Mai exact, creşterea capacităţii de intervenţie în situaţii de urgenţă a unităţilor administrativ-teritoriale.
Prin intermediul proiectului se doreşte ca timpul de reacţie să fie cât mai scurt, prin măsurile care se iau.

Prin acest proiect se supraveghează cursurile de apă din Caraș-Severin cu ajutorul unui complex de senzori, iar pe partea sârbă a cursului Dunării. Datele vor fi colectate și analizate într-un sistem informațional care va transmite date către factorii implicați. Acesta este un sistem complementar celui folosit de Apele Române pentru că vine cu informații noi de care beneficiază 13 primării din județ care se află pe cursurile de ape monitorizate prin acest sistem și îmbunătățește capacitate de reacție în caz de urgență.

Comentarii

comentarii