VIDEO Asfaltare la 2 grade si pe ploaie in Caras Severin

Pe adresa electronică a televiziunilor centrale și a InfoCs, au sosit mai multe fotografii și filmulețe cu lucrări de asfaltare făcute pe ploaie.
Cu toate că s-au grăbit să termine lucrările fără să țină seama de condițiile meteo, unele firme care execută lucrări de reparații la drumul județean 581 Reșița – Oravița și drumul comunal 67 Ticvaniul Mare – Ticvaniul Mic, riscă să rămână fără bani fiindcă beneficiarul lucrărilor, Consiliul Judeâean Caraș Severin, nu a dat un leu până acum și nici nu va plăti nimic în cazul în care lucrăriloe de asfaltare nu corespund calitativ. Ba mai mult, lucrările au și un termen de garanție destul de lung: 2 ani.

[youtube id=”MW47iwu6K3k”]

Asfaltare la două grade Celsius și pe ploaie – acestea au fost condițiile considerate propice de către executant pentru lucrări de asfaltare pe DJ 581 Reșița – Oravița, un drum care și așa a constituit mereu o piatră de încercare pentru șoferi din cauza degradarii. Drum este calea de acces dinspre nordul județului în Valea Carașului și de acolo mai departe spre Punctul de trecere a frontierei de la Năidăș sau spre Moldova Nouă și Clisura Dunării. Astfel a considerat constructorul- o firmă din Timișoara care a câștigat licitația în Caraș Severin, să se ocupe de astfaltarea drumului județean foarte circulat.

Lucrurile nu stau mai bine nici pe DC 67 Ticvaniul Mare – Ticvaniul Mic, doar că acolo lucrează o firmă de la Caransebeș, dar tot la fel ca și timișorenii, se pare.

Unul dintre constructorii care se ocupă cu reabilitarea drumurilor județene din Caraș Severin, o firmă din județul Timiș, nu a oprit lucrul nici când a început ploaia. Este cazul constructorului care se ocupă de asfaltarea drumului județean ce leagă Reșița de Oravița. Ieri, la o temperatură de 2 grade, aceștia turnau mixtură asfaltică, iar dacă temperatura nu era deja o problemă, a început și ploaia. Angajații dau din umeri și spun că se duc acolo unde sunt trimiși de șefi.

,,Cu toate acestea, chiar dacă s-au dovedit foarte harnici, muncitorii și patronul riscă să nu ia nici un ban pe lucrare fiindcă recepția lucrărilor nu a fost făcută și nici nu se va face dacă nu este conformă calitatea. În plus, nu a fost efectuată nicio plată până acum către firma timișoreană. Lucrarea are o garanție de 2 ani și dacă se vor constata nereguli, constructorii vor fi răspunzători.
Autoritățile județene au oprit lucrările de îndată ce am aflat de năzbâtiile constructorului și vom cerceta cu atenție lucrările și cele sesizate de șoferii din trafic” spune directorul adjunct de la Direcția de patrominiu a Consiliului Județean Caraș Severin.

Potrivit specialiștilor în construcții, o cantitate mare de apă afectează structura asfaltului. În legea privind calitatea lucrărilor de construcții, inclusiv asfaltări, sunt stipulate câteva condiții ce trebuie respectate. Printre acestea se numără obligativitatea îndepărtării prafului sau apei din zona în care se face asfaltarea și obligativitatea aplicării unei emulsii cationice care să lege straturile asfaltice.
Aşternerea asfaltului la cel puţin 10 grade Celsius este strict obligatorie prin lege.

Comentarii

comentarii