Simpozionul MISA Herculane 2019 Marea Spirală cu ploaie torenţială VIDEO

În perioada 24 aprilie – 5 mai 2019 se desfășoară la Herculane Tabăra internațională de yoga organizată anual de Școala de Yoga MISA, la care participă câteva mii de practicanți yoga din peste 30 de țări. Programul taberei este variat și se adresează atât începătorilor, cât și celor avansați: ședințe practice de Hatha Yoga, meditații la unison, conferințe pe diverse teme, aprofundarea unor tehnici de yoga avansate, spectacole de teatru, de dans sau de umor, meditații în spirală și multe altele. Activitățile se vor desfășura în paralel în patru săli, cu excepția meditațiilor în spirală, care se vor desfășura pe platoul Coronini.

Yoghinii din Mişcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut, sunt cei care deschid oficial sezonul turistic în Băile Hercualne. În stațiune au mai sosit şi turiştii şi cetăţenii ce vin la băi cu bilete de tratament sau pe cont propriu, sau în minivacanţă de Paşti – 1 Mai. Dar nu este de ici- de colo, ca dintr-o dată, în staţiune să vină câteva mii de turişti. Pentru a-i atrage şi pentru a le da toate motivele ca ei să vină an de an aici, toți proprietarii de hoteluri, pensiuni sau spații de cazare,  practică preţuri modice, mici chiar, în ceea ce priveşte taxele şi închirierile.
 
Cel mai aşteptat moment şi încununarea lucrărilor Simpozionului MISA şi cele mai spectaculoase și importante momente, sunt ca în fiecare an, celebrele spirale de meditaţie şi intrare în comuniune, de pe Platoul Coronini. În acest an, din cauza vremii, nu s-a putut organiza spiralele conform programului. Singură şi cea mai mare, a avut loc aseară când aproape 3000 de yoghini au intrat în spirală de meditaţie. Dar şi de această dată natura s-a dezlănţuit şi s-a pus ploaia torenţială. Cu toate acestea, membrii MISA au rămas nemişcaţi în ploaie și ma departe pana s-a incheiat meditatia. Adica, timp de două ore.  
 
Localnicii din satele din jurul stațiunii vin și ei pe Platoul Coronini cu produse din gospodărie: lactate, fructe şi preparate dulci sau din legume. Ei știu că practicanții Yoga sunt vegetarieni.
 
Liderul spiritual al yoghinilor MISA, Gregorian Bivolaru, nu va fi prezent la Simpozion. Asta nu înseamnă că el nu va fi prezent spiritual în mijlocul adepților săi. Cei peste 3000 de yoghini din toată lumea au avut prilejul să intre în comuniune spirituală cu el prin intermediul conferințelor ce au fost înregistrate și care vor fi difuzate prin stațiile de amplificare la simpozioane, întâlniri, seminarii sau în cadrul celebrelor spirale de pe Coronini. 
 
Programul fiecărei zile include audierea sau reaudierea unor conferințe pe diferite teme de interes pentru practicanții yoga. Printre acestea se numără o serie de conferințe trimise în anii anteriori de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru, pe teme precum ”Yoga și fericirea”, ”Legea ocultă a cauzei și a efectului”, ”Aspecte ezoterice referitoare la energia erotică pură”, ”Calea transformării spirituale” etc., precum și unele conferințe noi, cum ar fi ”Doctrina Gupta Maha Siddha Yoga”, ”Elemente de bază referitoare la taina dezvăluită a potențialului substanțial procreator”, sau chiar conferințe surpriză.

Mișcarea Charismatică Teofanică este o comunitate spirituală cu peste 8.000 de participanți, structurată în anul 2009, care se adresează celor care aspiră să treacă dincolo de afirmarea pur formală, dogmatică a sentimentului religios şi să păşească în domeniul cunoaşterii fiinţei misterioase a lui Dumnezeu prin experienţă directă. Această Mișcare se bazează într-o mare măsură pe revelațiile și învățăturile ezoterice ale lui Iisus Hristos, ce sunt privite pe baza experienței mistice dintr-o perspectivă care duce la descoperirea gradată a dimensiunii copleșitoare și a aspectelor ezoterice ale creștinismului. Calea deschisă prin comuniunea cu Dumnezeu în cadrul acestei mișcări spirituale este numită în mod generic: ”Cu Dumnezeu, pentru Dumnezeu, în Dumnezeu, întru Dumnezeu“. Participarea este gratuită, dar se face în urma unui proces de selecție, care se desfășoară anual în luna august la Costinești.

Comentarii

comentarii