Simptomele care prevestesc cancerul

Cancerul are metodele sale de a-și arăta prezența în organism. Sunt câteva simptome foarte importante, care trebuie să vă pună pe gânduri și să vă trimită de îndată la medic.

Dacă există schimbări pe piele. O pată nouă sau una deja existentă, care și-a schimbat forma sau culoarea poate fi un semn al cancerului. E bine să vă analizați pielea și să mergeți anual la un consult dermatologic.

Dacă vă sâcâie tusea. Dacă nu fumați, e puțin probabil ca tusea sâcâitoare să fie un semn de cancer. De obicei, cauza este o infecție, reflux gastric sau astm. Dacă nu vă trece și, mai grav, tușiți și cu sânge, mai ales dacă sunteți fumător, trebuie să vă prezentați imediat la doctor.

Schimbări ale sânilor. Este recomandat să discutați cu medicul despre orice schimbare care are loc la nivelul sânilor.

Balonarea. În funcție de stilul de viață și de stres, poate apărea balonarea. Dar dacă este constantă în viața dv., dacă mai simțiți și oboseală, scădere în greutate sau dureri de spate, semnalați medicului. În cazul femeilr, balonarea este un simptom al cancerului ovarian.

Urinare cu probleme. Prea des, prea mult, cu usturime sau cu dureri, chiar și incontinență urinară. La bărbați poate fi semnul unui cancer de prostată.

Ganglioni limfatici. Dacă apar la gât sau axial ori în alte zone, e bine să cereți sfatul medicului specialist.

Schimbări testiculare. Dacă observați vreo modificare sau umflătură la testicule, trebuie să mergeți rapid la doctor. O umflătură nedureroasă este cel mai întâlnit semn al cancerului testicular.

Dacă aveți probleme la înghițire. Răceala, refluxul gastric sau medicamentele vă pot da câteodată probleme la înghițire. Dar fără motiv, acesta este un semn al cancerului de esofag.

Sângerări vaginale neașteptate. Sângerarea în afara zilelor menstruale poate fi semnul unui fibrom uterin, probleme contraceptive sau cancer uterin. Doar medicul poate analiza situația.

Slăbire. Sigur că cineva slăbește dacă ține dietă și face mișcare. Dar slăbirea poate surveni și din alte cauze, cum ar fi stresul sau problemele cu tiroida.

Oboseala cronică. Puteți fi obosiți din multe motive, care nu sunt grave. Dar oboseala poate fi și un semn de cancer timpuriu, ca de exemplu, leucemia. Cancerul de stomac și cel de colon pot cauza pierderi de sânge care nu se văd, iar acest lucru vă epuizează.

Atenție la corpul vostru, el trimite semnale, luați-le în seamă, respectați-vă și iubiți-vă corpul. Măsurile luate de îndată, în unele cazuri, vă pot salva viața.

Citeste tu mai departe aici: https://www.doctorulzilei.ro/simptomele-care-prevestesc-cancerul/

Comentarii

comentarii