Simularea examenului de bacalaureat la limba și literatura română VIDEO

Elevii de clasa a XI-a și a XII-a au susținut astăzi simularea examenului de bacalaureat la limba și literatura română. În Caraș-Severin au fost peste 1000 de absenți. Anul acesta subiectul propus elevilor a fost romanul interbelic.

În Caraș-Severin au fost așteptați în sălile de examen 5.122 de elevi atât de la învățământul de zi, cât și de la seral. Însă nu toţi au vrut să aşi verifice cunoștințele astfel la clasa a XI-a au fost 488 de absenți, iar la clasa a XII-a 563. Elevii de clasa a XII-a de la profilul uman au primit la subiecte la română la simularea bacalaureatului 2019 un text din Ion Barbu, „Sub constelația numerelor”. La al doilea subiect la română au avut de comentat, în minimum 50 de cuvinte, un fragment din poezia „Toamnă de suflet” a lui Tudor Arghezi. La punctul trei al subiectelor la BAC 2019 la română, elevii de clasa a XII-a, profil uman, au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte relația dintre două personaje într-un roman interbelic studiat.

Cadrele didactice spun că subiectele au avut un grad de dificultate mediu, iar nota 7 putea fi obținută cu un minimum de efort.

Mâine va avea loc probă la limba şi literatura maternă, pe 20 martie se va desfășura proba obligatorie a profilului istorie sau matematică, în 21 martie va avea loc probă la alegere a profilului şi specializării și care va fi susținută doar de elevii clasei a XII-a. Rezultatele simulării vor afișate pe 29 martie.

Comentarii

comentarii