Singur și slăbit, un bătrân de 84 de ani a fost salvat de pompieri

Un bătrân de 84 de ani din Reșița fost salvat de vecini și pompierii militari din Reșița.

Bătrânul locuia singur într-un bloc de pe Aleea Gladiolelor din Reșița și nu mai fusese văzut de vecini de câteva zile. Ultima dată a fost văzut în ajun când vecinii l-au miluit cu mâncare, prăjituri și câte un pahar de țuică sau de vin. Oamenii au sunat la ușa apartamentului, dar nu le-a deschis nimeni. Fiica bătrânului a venit și ea astăzi să vadă ce este cu tatăl ei, dar rezultatul a fost același. Ba mai mult, ușa era încuiată și cheia se afla pe dinlăuntru în yală. Ascultând cu mai multă atenție la ușă, femeia a auzit bătrânul gemând, încercând să ceară ajutor.

[youtube id=”3M2i4Z70pVo”]

Din acel moment, ea a cerut ajutorul la 112, iar la fața locului, a sosit un echipaj al ambulanței, unul al pompierilor militari și unul al polițiștilor. Fiindcă geamul de la una din camere era întredeschis, pompierii au decis să folosească scara culisabilă și astfel au intrat în casă fără a mai sparge ușa sau geamul.

Echipajul medical i-a făcut primele investigații și i-au acordat primul ajutor bătrânului, dar din fericire, starea acestuia era oarecum destul de bună: puls regulat și bun, tensiune arterială în valori normale iar restul semnelor vitale erau satisfăcătoare. Totuși, s-a constatat că bătrânul estre foarte slăbit și că are nevoie de hrană și îngrijire adecvată. Din această cauză, el nu s-a putut ridica din pat. În plus, se pare că mai și băuse aproape o stică de 2,5 l de bere. Plus ceva băuturi alcoolice primite de la vecini, așa cum fac vecinii între ei la ceas de sărbătoare. Unii vecini, că alții- nici măcar nu se mai cunosc între ei.

Omul locuiește singur iar copiii au casele lor. Vecinii spun că bătrânul este vizitat cam rar de copii, chiar foarte rar.

Comentarii

comentarii