Singurul târg de toamnă din Banatul Montan s-a ţinut în condiţii de pandemie la Măureni VIDEO

Edilii și cetățenii unei comune din Banatul Montan – Măureni din Caraș Severin, au decis să iasă din atmosfera de teamă impusă de actuala situație de pandemie și să organizeze un târg de toamnă. De fapt, aceasta este singura manifestare de acest fel din tot Banatul Montan, iar târgul se află la prima ediție autumnală.

,,Vremea a fost frumoasă, o adevărată zi de toamnă frumoasă. În incinta târgului nu au fost prezenţi crescătorii de animale şi păsări, dar evenimentul și-a continuat tradiţia. Târgul este un eveniment care, dincolo de schimburile comerciale, dorește să fie de-a lungul timpului, o ocazie pentru producători de a se revedea, a schimba păreri și, cel mai important lucru, de a discuta cu clienții, de a afla ce doresc să cumpere” spune primarul Măureniului, Brian Filimon.

Cu toate eforturile organizatorilor de a crea oportunități pentru producătorii agricoli și crescătorii de animale, nu a fost permisă prezența în incinta târgului a crescătorilor de animale și de păsări. În caraș Severin avem focare de gripă porcină și aviară la limită cu județul Timiş, spre Lugoj.

Un târg fără premierea zootehniștilor de frunte, fără accesul crescătorilor de porci, oi, capre, vaci sau cai, fără expozițiile de porumbei și păsări, a fost un eveniment oarecum trist. Dar târgul s-a ţinut şi asta pentru că organizatorii îşi doresc cu orice preţ că nicio ediţie să nu se piardă.

Organizatorii, sprijiniți de poliția locală și polițiștii de la ordine publică, nu au permis accesul în târg decât al unui număr redus de persoane. Așa că, în incinta târgului, în permanent nu au fost  mai mult de 50 – 100 de persoane. 

Luminița Lolea – organizatorul evenimentului, spune că: ,,Au fost prezenți producători agricoli ce au adus spre vânzare  mezeluri tradiţionale, legume, unelte agricole, hamuri pentru cai, flori, băuturi alcoolice. Nu au lipsit tradiționalele  grătare cu mici sau toboganele pentru cei mici. Manifestarea va continua cu alte ediții, dar totul depinde de ce se va întâmpla mai departe cu criza coronaviruslui.”

Comentarii

comentarii