Sirop din muguri de brad, miere si propolis

Avand in vedere proprietatile benefice ale mierii, ale propolisului si ale mugurilor de brad, acest sirop este un leac pentru tratamentul bolilor cailor respiratorii. Poti sa incerci sa-ti prepari siropul acasa.

Aduna muguri de brad sau de molid de dimensiunea 3-5 cm. Cantareste-i, spala-i in apa rece si toaca-i foarte marunt. La un kg de muguri adauga 3-4 litri de apa, iar amestecul fierbe-l 10-15 minute intr-un vas emailat acoperit.

Strecoara decoctul obtinut printr-o sita si lasa-l sa sedimenteze. Lasa-l din nou sa sedimenteze, apoi mai strecoara-l o data printr-un tifon.

Cum se prepara siropul din muguri de brad, miere si propolis. La 1 kg de decoct de muguri strecurat se adauga 1 kg de miere si 10 g de extract moale de propolis (concentratie de 30% in alcool).

Decoctul se omogenizeaza impreuna cu mierea si propolisul, iar siropul obtinut se incalzeste la o temperatura mai mica de 40 de grade.

Dupa racire, toarna siropul de muguri de brad, miere si propolis in sticle de 0,5 litri, inchide-le ermetic si depoziteaza-le la racoare.

Siropul din muguri de brad, miere si propolis poate fi utilizat in tratamentul tusei si al gripei, in laringite, faringite si alte boli ale cailor respiratorii. Se administreaza cate o lingurita de sirop de 3 ori pe zi, inainte de mese.

Comentarii

comentarii