Sistemul chinezesc de credite sociale va fi implementat în România

ANAF va încuraja denunțurile de evaziune fiscală, transmise telefonic, evident cu garantarea anonimității celor care fac aceste sesizări. Fiscul va urmări tot ce mișcă în zona economico – financiară: de la valorificarea datelor privind soldurile conturilor bancare interne, soldurile conturilor din străinătate, volumul de tranzacții efectuate cu cardul de credit și până la achizițiile de acțiuni, imobiliare, autoturisme ori tranzacțiile cu monedă electronică.

În acest sens, Fiscul vrea ca firmele care emit carduri de credit și carduri de debit să raporteze, periodic, identitatea și datele de contact ale titularului cardului, precum și volumul de tranzacții. Sunt vizate inclusiv raportările intermediarilor tranzacțiilor cu criptomonedă.

Totodată, se dorește realizarea unui schimb automat de informații cu ANAF în privința registrelor imobiliare, a registrelor auto și a registrelor de acțiuni.

Sursa: https://www.desteptarea.ro/fiscul-controleaza-daca-venitul-unei-familii-justifica-cheltuielile-pe-care-le-face-se-incurajeaza-turnatoria-prin-telefon/

Comentarii

comentarii