Social-democratul Mocioalca luat la intrebari de liberala Valeria Schelean

Valeria Schelean (PNL): Îi solicit public Președintelui PSD Caraș-Severin, deputatul Ion Mocioalcă, explicații referitoare la motivele pentru care a inițiat legea care a stârnit mânia oierilor din județ și din toată România

Cu regret constat că, încă o dată, interesele cetățenilor din Caraș-Severin sunt sacrificate de către organizația locală a PSD în favoarea unor grupuri de interese foarte specifice și foarte bine articulate și conectate la mediul politic. Acest comportament este săvârșit chiar de către Președintele PSD Caraș Severin, Ion Mocioalcă, care nu se sfiiește să lucreze în favoarea prietenilor săi și în detrimentul cărășenilor.

Pentru cine nu știe, Ion Mocioalcă, președinte al organizației județene a PSD în județul Caraș-Severin și deputat în Parlamentul României vreme de 16 ani de zile, este unul dintre cei zece deputați și senatori care au modificat Legea vânătorii și a fondului cinegetic prin prevederile aberante care reglementează numărul de câini la stână și care nu permite oierilor să fie pe deplin stăpâni pe pământul lor.

Vreau să subliniez și momentul în care deputatul PSD Ion Mocioalcă a depus această lege care a stârnit mânia ciobanilor și tuturor românilor deopotrivă. Legea a fost depusă în circuitul legislativ pe 18 februarie 2013, la începutul sesiunii parlamentare, adică a fost unul dintre primele lucruri făcute de când Mocioalcă a câștigat, în 2012, un nou mandat, având drept sarcină reprezentarea cetățenilor județului Caraș-Severin în Camera Deputaților.

Cu alte cuvinte, una dintre primele acțiuni politice ale Președintelui PSD Caraș-Severin după depunerea jurământului de deputat a fost chiar împotriva intereselor celor din județ. Interesele de partid și lobby-ul vânătorilor au contat mai mult pentru dl Mocioalcă decât cărășenii care i-au dat votul.

În acest context, vreau să-mi exprim solidaritatea față de cei 60 de oieri din Caraș-Severin, membri ai Asociației Crescătorilor de Ovine din județ, care au venit să protesteze față de această lege aberantă, introdusă tocmai de către un cărășan și îi solicit public explicații dlui Ion Mocioalcă referitor la motivele pentru care a inițiat această lege.
mocioalca11

schelean

Valeria Schelean
Deputat PNL de Caraș-Severin

Comentarii

comentarii