SOFERI BAUTI LA VOLAN SI OPRIȚI LA TIMP DE POLIȚIȘTI

polițiștii cărășeni au depistat pe raza județului, doi conducători de vehicule de 44, respectiv 39 de ani, care conduceau pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, în data de 30.05 a.c., polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Oțelu Roșu au reușit să oprescă un mopedist, care nu a respectat semnalul regulamentar de oprire, procedând la urmărirea acestuia până în localitatea Cornișor.
În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 0,91 mg/litru alcool pur în aerul expirat.Totodată acesta nu deținea permis de conducere.

Acționând pe raza orașului Oravița, polițiștii au pornit în urmărirea unui alt conducător auto care nu a respectat semnalul regulamentar de oprire, autoturismul fiind oprit pe strada Zona Gării.
Din primele verificări, s-a stabilit că șoferul avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat. Deasemenea acesta avea o alcoolemie de 1,38 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice de sânge, însă bărbatul a refuzat recoltarea.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea în concurs a infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și fără a deține permis de conducere.Totodată, șoferul autovehiculului este cercetat și pentru infracțiunea de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Comentarii

comentarii