ȘOFERI DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI – RECORD DE GRADE LA VOLAN – 2,47 LA MIE IN AERUL EXPIRAT SI FARA PERMIS

Ieri, 06 ianuarie 2020, ora 13.45, polițiști de la Poliția Orașului Oravița au oprit pentru control pe strada Mitropolit Andrei Șaguna din oraș, un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, care la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie 1.06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot ieri, la ora 21.55, pe strada Victoriei din Anina, polițiștii au fost sesizați să intervină pentru soluționarea unui accident rutier fără victime, un tractor acroșând un autoturism care a fost proiectat într-un al treilea autovehicul, rezultând avarierea acestora.

În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul care conducea tractorul, în vârstă de 51 de ani, din Anina, nu poseda permis de conducere, iar autovehiculul nu era înmatriculat în circulație.

La testarea cu aparatul etilotest, a rezultat că bărbatul avea o alcoolemie de 2.19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri, polițiștii i-au condus pe conducătorii auto la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge, în cel de-al doilea caz bărbatul de 51 de ani din Anina refuzând prelevarea.

În cursul nopții, la ora 00.00, tot pe raza orașului Anina, pe DN 57B, la ieșirea spre Bozovici, polițiști de la Poliția Orașului Anina au depistat un autoturism ieșit în afara părții carosabile, într-un șanț de scurgere a apelor pluviale, la volanul căruia a fost a fost identificat un bărbat de 48 de ani din Dalboșeț.

Bărbatul figura în evidențe având permisul de conducere suspendat, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 2.47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în acest caz a fost condus de către polițiști la spital, unde a refuzat prelevarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate situațiile menționate, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările, la finalizarea cărora vor fi dispuse soluții legale.

Vă reamintim faptul că legea penală pedepsește infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

Anul trecut, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au întocmit 240 de dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și au aplicat 214 sancțiuni contravenționale unor conducători auto care au condus vehicule sub influența alcoolului.

Stimați conducători auto, vă rugăm să fiți responsabili și conștienți de faptul că vă puneți în pericol atât propria viață și pe a celorlalți participanți la trafic, cât și libertatea! Nu vă urcați la volan după ce ați consumat alcool!

Comentarii

comentarii