Sorin Bălu: „Se vehiculează că partida cu Metalul Reşiţa ar fi un derby al morţii… Doamne fereşte!”

Joi, 23 octombrie, tehnicianul caransebeşean Sorin Bălu a susţinut o conferinţă de presă la care au mai luat parte căpitanul Goşa şi Precup, unul dintre jucătorii de bază ai echipei.

Referindu-se la meciul de sâmbătă, de pe teren propriu, cu Metalul Reşiţa, Sorin Bălu a declarat că partida cu liderul Seriei a II-a a Ligii a II-a va fi una foarte grea, una în care se întâlnesc două echipe bune chiar dacă una are puncte mai multe şi alta mai puţine. „Cea cu puncte puţine suntem noi, dar puteam să avem mai multe, cu puţină şansă. Sperăm ca odată cu acest meci şansa să fie de partea noastră şi să câştigăm întâlnirea. Am auzit că se vehiculează cum că partida de sâmbătă ar fi un derby al morţii… Doamne fereşte! Nu este niciun derby al morţii, este doar un meci între două echipe din acelaşi judeţ. E clar că fiecare dintre noi dorim să câştigăm, dar nici pe departe nu vrem să curgă sânge, cum se zice, şi nici altceva. Fără discuţie va fi un meci doar pe teren, după care sper ca sâmbătă, la ora 12.50, echipa din Caransebeş să fie cea care se va bucura de victorie”, a spus Bălu.

În ceea ce priveşte lotul, antrenorul gugulan a declarat că are o problemă, unul dintre jucătorii extremi de importanţi ai Caransebeşului, Artean, fiind suspendat. În rest, totul este în regulă, în acest sens Sorin Bălu anunţând că portarul Coca, suspendat de staff-ul clubului după meciul de la Pâncota, a fost reprimit în lot la începutul acestei săptămâni.

Referitor la Muscă, antrenorul caransebeşean a spus că a existat o mică problemă cu acesta, dar subiectul îl va discuta abia săptămâna viitoare.
Privitor la rivalităţile iscate după meciul din Cupa României între cele două galerii, Bălu şi-a exprimat speranţa ca la meciul de sâmbătă să predomine fair play-ul. „Până la urmă, e doar un joc, este vorba doar despre sport, şi trebuie să lăsăm la o parte orgoliile prosteşti sau de altă natură şi cea mai bună să câştige”, a adăugat el.

Făcând comparaţie cu meciul din Cupă, atunci când caransebeşenii i-au eliminat pe reşiţeni la penalty-uri, Precup a spus că va fi un cu totul altfel de joc. „Metalul vine după nişte rezultate foarte bune, noi, din păcate, după o serie de rezultate negative. În Cupă, noi eram pe val, acum, în ultimul timp, n-am mai reuşit să câştigăm, dar sper s-o facem sâmbătă. Vorbim, vorbim, dar trebuie să arătăm şi în teren asta. În momentul de faţă, vorbele sunt de prisos. Trebuie să lăsăm capul jos şi să muncim mai mult, ca să vină şi rezultatele, fiindcă suntem jos în clasament şi nu acolo este locul nostru”, a spus Precup.

„Eu, ca şi jucător, ca şi antrenor, am luat parte la derby-uri între echipe din acelaşi judeţ sau acelaşi oraş. În astfel de meciuri, locul în clasament se elimină, valoarea individuală se elimină, contează forma de moment, şi echipa care se motivează mai bine la ora jocului probabil că va fi echipa care va şi câştiga”, a mai spus Bălu.

Întrebat de ziarişti dacă o victorie sâmbătă, în meciul cu Metalul Reşiţa, ar face uitate printre suporteri rezultatele de până acum, antrenorul lui FC Caransebeş a răspuns că probabil aşa stau lucrurile. „Noi am mai acumula nişte puncte la zestrea noastră destul de subţire şi ar fi nişte puncte care ne-ar da încredere, fiindcă astăzi echipei noastre îi lipseşte doar o victorie. În rest, zic eu că neşansa pe care am avut-o, în special în meciurile de acasă, ar putea fi oarecum uitată dacă învingem sâmbătă”.

În ceea ce priveşte adversarul, Sorin Bălu a declarat că Metalul Reşiţa are jucători foarte buni şi un antrenor pe măsură. „Au în fiecare compartiment certitudini. Noi ne-am luat măsuri, dar e clar că trebuie să ne uităm la jucătorul cel mai apropiat de poarta noastră, iar acela e Buhăescu, care e într-o formă extraordinară, a marcat aproape meci de meci, are o valoare certă, a fost o certitudine în Liga I, din punctul meu de vedere este, dacă nu cel mai bun, cel puţin între primii trei jucători din Liga a II-a”, a mai spus tehnicianul caransebeşean.

Bălu a recunoscut că, în urma unei discuţii cu primarul Marcel Vela, echipei i s-a fixat obţinerea unui număr de puncte în meciurile cu Vâlcea, Reşiţa şi cu FC Bihor Oradea. „Încă suntem în grafic şi, dacă ne atingem obiectivul trasat, ni s-a promis şi o primă. Primarul nostru e un om de mare calitate, un om care, în ciuda faptului că nici noi, nici echipa de volei nu i-am adus mari satisfacţii, dumnealui a trecut peste aceste aspecte, nu a luat măsuri din punct de vedere pecuniar, ba, dimpotrivă, ni s-a promis o primă la care nu ne aşteptam, nici eu, nici elevii mei. Tocmai de aceea, eu zic că astăzi toţi, în frunte cu mine, suntem datori la domnia-sa, şi trebuie să-i oferim o victorie sâmbătă”, a mai spus Sorin Bălu.

Sorin ROGOZ

Comentarii

comentarii