Politică

Sorin Frunzăverde: ,,Nici pe vremea lui Ceaușescu nu eram atâția”

Vicepreședintele PNL Sorin Frunzăverde, are unele suspiciuni și păreri proprii în ceea ce privește numărul real al românilor și persoanelor cu drept de vot din România.

 

Astfel, Frunăverde a declarat la Reșița că ,,Dacă ar fi în România 18 milioane 200 de mii de cetăţeni cu drept de vot, populaţia României ar trebui să fie de 22 milioane 600 de mii de locuitori, pentru că 80 la sută din populaţia totală este cu drept de vot. Nici pe vremea lui Ceauşescu nu era această cifră. În ultimii 20 de ani statistic populaţia României a scăzut anual cu 60 de mii, datorită sporului demografic negativ, aşa că numai dintr-o corecţie administrativă populaţia reală este de 17 milioane de locuitori”.

Legat de această problemă, fruntașul liberal a mai spus că ,,Ceea ce ar trebui să ne îngrijoreze cu adevărat este faptul că pentru prima dată suntem în afara cadrului electoral european. Peste tot în Europa, unde votul nu este obligatoriu nu există acest cvorum de jumătate plus unu din cetăţenii cu drept de vot. Acele voci europene ar trebui să fie îngrijorate în legătură cu respectarea democraţiei în ţări ale Uniunii Europene”.

Frunzăverde a mai spus că nu crede că există un lider PPE care să spună că neparticiparea ar fi un criteriu. ,,Toţi liderii din PPE sunt aleşi de cei care participă la vot şi nu de cei care nu participă. De unde şi până unde atâta îngrijorare când Constituţia a fost respectată în România” a mai spus Sorin Frunzăverde. ,,În realitate, 87 la suta din cetatenii care s-au prezentat la referendum, ii cer lui Train Basescu sa plece, iar Curtea Constitutionala are o responsabilitate majora in privinta validarii sau invalidarii Referendumului privind demiterea Presedintelui Traian Basescu” a mai spus politicianul.

Comentarii

comentarii