Șpăgarii din CJ au primit mandate de arestare

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin au dispus, astăzi, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpaţilor Florin Boată și Gheorghe Bojancă pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Cei doi sunt angajați ai Consiliului Județean Caraș-Severin, Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat, în calitate de controlori în trafic.

După cum se arată în comunicatul Parchetului, „În data de 23 octombrie, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic un conducător auto, şi, constatând că nu are o autorizaţie de circulaţie pentru drumuri judeţene, i-au pretins suma de 1000 lei pentru a nu îndeplini un act ce intra în atribuţiile lor de serviciu, respectiv pentru a nu îi aplica o amendă contravenţională.

În cursul aceleiaşi zile, inculpaţii au primit de la reprezentanţii societăţii (denunţători în cauză), al cărei angajat era conducătorul auto, suma pretinsă pentru a nu lua măsurile legale“.

În cursul dimineții, Florin Boată și Gheorghe Bojancă au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă. Magistrații au emis pe numele lor mandate de arestare pentru 30 de zile.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin.

De subliniat că, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

– See more at: http://argument-cs.ro/content/%C8%99p%C4%83garii-din-cj-au-primit-mandate-de-arestare#sthash.swJtnsoS.dpuf

Comentarii

comentarii