Sprirtualitate ortodoxă și românească la sud de Dunăre în Valea Timocului – Piatră de temelie la o nouă biserică

Preacucernicul părinte protopop al Daciei Rispensis și al românilor din Valea Timocului din Serbia de Răsărit, preotul Bojan Aleksandrovici, a postat pe pagina sa de fb un material legat de tradiția românească pe care sfinția sa o duce mai departe cu mari eforturi și încercări din parte răuvoitorilor în Valea Timocului. Deja sunt cunoscute și notorii încercările autorităților de a pune ..bețe în roate” mersului firesc al lucrurilor. Nu insistăm prea mult asupra acestui aspect și preluam ce spune părintele Bojan despre întâmplarea de azi:


,,Cu ajutorul Domnului astăzi am reușit sa facem „Slujba puneri pietrei de temelie” și binecuvântarea bisericii cu hramul ” Sf. Prooroc Ilie și Sf. Martirii Brâncoveni” din Bor (Brezonic). După slujbă a urmat un program cultural cu ocazia serbării zilei naționale a românilor – vlahilor de pretutindeni la care a participat Corul Protopopiatului Daciei Ripensis ”Sf. Mucenic Ioan Valahul” precum și cântăreața de muzica populară Iela Marianovici.
După slujbă, credincioșii au avut ocazie să se închine moaștelor Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu care vor fi puse în piciorul Sfintei Mese la Târnosirea bisericii”.

ÎN semne de prețuire și prietenie, părintele protopop Bojan, a făcut câteva daruri simbolice și de înjcurajare. Astfel, preotul Doru Ovidiu Ursu, paroh al Borului și al Gorneanei, a primit de la părinte o cruce pectorală, iar pr. Ioan Mihai Măriuţa, a primit două icoane. Darurile sunt oferite pentru eforturile depuse ca această biserică să fie terminată.

În același context, membrilor Consiliului parohial, le-a fost daruit un tablou al Preafericitului Parinte Patriarh Daniel ca un simbol al jurisdictiei Patriarhiei Române și Întîistătătorului ei, sub a cărui aripă se află românii ortodocși din întreaga lume.

Comentarii

comentarii