@Breaking newsActualitateTurism

Stațiunile montane din Caraș Severin luate cu asalt de mii de turiști în weekend VIDEO

Judetul Caras Severin se află sub avertizare de cod galben de ceață, vânt și ploaie în zonele joase. În schimb, la altitudine, este cod galben de ninsori abundente, ceață și viscol. Acolo, puterea vântului poate ajunge și la 80 de km la ora. Weekend plin pe munte, sute de turiști împătimiți ai sporturilor de iarnă, dar și membrii familiilor ce au venit pe munte pentru a le face pe plac copiilor ce și-au dorit să se joace în zăpadă. Miile de turiști au ajuns pe Muntele Mic și pe Semenic în acest sfârșit de săptămână. Aproape toate locurile de cazare sunt rezervate și ocupate pentru săptămâna viitoare. Copiii au intrat în vacanță, iar părinții au profitat de acest lucru. Mulți și-au luat liber de la servici și petrec o parte din concediu la munte, în zăpadă.

Pe Semenic a început să ningă încă de sâmbătă. Și ninge, nu se joacă. Peste stratul vechi de zăpadă ce trece de 1 metru, deja s-au așternut alții vreo 20 de cm. La început, ninsoarea a fost mai mult o fulguială, dar de duminică dimineața, iarna le-a arătat curioșilor că este în drepturi depline, astfel că la această oră, stratul de omăt are peste 120 de cm. Și ninge abundent.

Turiștii nu s-au lăsat speriați de ninsoare – mai ales că temperatura a fost în jur de minus 5 – 6 grade. Oamenii s-au distrat – care cu sania, care cu placa, alții cu schiurile. Dar odată cu trecerea timpului și întețirea ninsorii, în jurul orei 15, turiștii au început să coboare de pe munte. Coloana de mașini formată a avut câțiva km și nu se terminase nici la lăsarea întunericului, mai ales că s-au produs câteva ambuteiaje pe panta de la intrarea în stațiune.

În schimb, pe Muntele Mic, s-au înregistrat mai multe cazuri de turiști accidentați pe pârtii sau rătăciți din cauza ceții. Pe Semenic, din cauza zăpezii, s-au rupt firele de alimentare cu energie electrică. Din jurul orei 23, stațiunea este în beznă. Asta în condiția în care aproape toate locurile de cazare din stațiune sunt ocupate de turiști. Asta înseamnă adio schilifturi, plus disconfortul în sine – de la centralele termice și până la iluminat și utilaje din bucătării.

Comentarii

comentarii

One thought on “Stațiunile montane din Caraș Severin luate cu asalt de mii de turiști în weekend VIDEO

Comentariile sunt închise.