Statuia Fecioarei Maria de la Lourdes a fost incendiata in curtea bisericii din Resita (Doman) VIDEO

Sacrilegiu la Biserica greco-catolică din Doman! Credincioșii greco-catolici din Doman au găsit statuia Fecioarei Maria din apropierea bisericii distrusă prin incendiere.  Un gest de neînțeles a șocat comunitatea credincioșilor greco-catolici  din Reșița, după ce au descoperit statuia Feciorei Maria incendiată. 

Statuia se afla în curtea bisericii, chiar în apropierea bisericii și a fost donată în urmă cu doi ani comunității. Credincioșii speră că făptașii să înțeleagă gravitatea faptelor lor și să se căiască. Locul se afla la ieșirea din oraș, într-o poiană şi a devenit de-a lungul anilor un loc de pelerinaj. Credincioşi, indiferent de religie, merg la statuie şi se roagă sau pur şi simplu se odihnesc câteva minute în natura într-un loc mirific.

Membrii bisericii sunt foarte mâhniți de acest gest şi sunt foarte trişti fiindcă în Banat, niciodată nu s-a întâmplat un asemenea gest. Banatul este recunoscut pentru bună convieţuire intre cetăţeni – indiferent de etnie sau religie, este un loc al tolerantei adevărate. Este cunoscut faptul că județul Caraș-Severin este un mozaic multicultural și multietnic. Datele recensământului au scos la iveală aproape zece etnii diferite majoritare care coabitează pe teritoriul cărășan.

,,Noi putem să spunem că din cauze rămase pentru moment necunoscute, statuia Preacuratei Fecioare Maria de la Biserică Română Unită, Greco – Catolică Doman a fost distrusă prin incendiere. Bănuiala noastră este că a fost incendiată, deoarece, în perimetrul acesteia a fost găsită o sticlă goală, care emana miros de benzină. Poliţia a luat probe şi face cercetări pentru descoperirea celor vinovaţi. Statuia a fost sfinţită în anul 2019 de Preasfinţitul Alexadru Mesian” spune Michele Bogdan Andrei, președintele Asociației Generale a Românilor Uniţi Greco-Catolici (AGRU) Reșița.

Poliția s-a autosesizat în acest caz și desfășoară cercetări pentru identificarea piromanilor. Credincioșii greco-catolici din Doman își doresc ca până la hramul bisericii din 20 iulie să înlocuiască statuia distrusă  Maicii Sfinte, cu una nouă.

Comentarii

comentarii