@Breaking newsActualitate

Știai câte avantaje are brandul Husqvarna?

Statul la casă presupune, de cele mai multe ori, o serie de sarcini în plus, mai ales dacă te afli într-o zonă rurală. Tăiatul copacilor, al lemnelor, poate fi un exemplu de sarcină care te poate pune în dificultate dacă nu ai uneltele necesare. Husqvarna este un producător de încredere pentru tine și grădina ta.

Nu ai auzit de el? Mergi la cel mai apropiat magazin Husqvarna sau intră pe site-ul lor, ori în magazinele online care vând și unelte, pentru a descoperi gama de ustensile de grădină. Și dacă nu știi încă ce tip de drujbă ar trebui să achiziționezi pentru copacul uscat din curte, iată un ghid care te-ar putea ajuta.

Tipuri de drujbe

O drujbă standard este cea la care se gândesc cei mai mulți oameni când aud cuvântul „drujbă”. Deși designul lor poate părea similar, există diferite drujbe portabile făcute pentru orice, de la tăierea copacilor mari, până la întreținerea ușoară a curții.

Un ferăstrău cu stâlp îți permite să tai ceea ce nu îți este la îndemână. Cea mai simplă descriere a unui fierăstrău cu stâlp? Un fierăstrău montat pe un băț lung. Pot fi alimentate cu gaz sau electric, deși mulți proprietari preferă modelele cu fir pentru a menține ferăstrăul cât mai ușor. Comenzile pentru fierăstrău se află la baza stâlpului, permițând utilizatorului să-l pornească sau să-l oprească în siguranță de la sol. Unele ferăstraie cu stâlp sunt detașabile de pe suport, permițându-le să fie folosite ca ferăstraie ușoare în jurul curții.

Un fierăstrău închis te protejează în întregime de lanțul în mișcare. Relativ mici și ușoare, acestea sunt preferate de cumpărători.

Ai la dispoziție mai multe astfel de tipuri de drujbe Husqvarna, dar și piese pentru drujba pe care o vei achiziționa.

Tipuri de alimentare

Drujbele pe gaz sunt cele mai puternice. Acest lucru înseamnă că pot doborî copaci mai mari și pot lucra mai repede cu mai puțină uzură a lanțului. Ferăstraiele pe gaz sunt mai zgomotoase și mai grele decât modelele electrice, iar motorul lor necesită mai multă întreținere. De asemenea, majoritatea funcționează cu un amestec de benzină și ulei în 2 timpi – raportul exact în funcție de producător – așa că va trebui să îți faci singur sau să păstrezi combustibilul preamestec la îndemână.

Drujbele electrice sunt disponibile în variante cu cablu sau cu baterii. Au mai puțină putere decât ferăstrăile cu lanț pe gaz. Un ferăstrău cu fir are la fel de multă putere ca un ferăstrău cu gaz de gamă medie, în timp ce ferăstrăile cu lanț care funcționează cu baterie tind să aibă și mai puțină putere.

Desigur, cea mai mare limitare a unei drujbe cu fir este lungimea cablului. Asigură-te că acorzi atenție amperilor, deoarece vei avea nevoie de un prelungitor care poate face față acestei sarcini. Caută amperajul nominal al prelungitorului și, dacă ai îndoieli, alege un nou cablu robust când cumperi drujba. Tipul cu baterii funcționează excelent la lucrări mai mici sau la întreținere ocazională.

De asemenea, s-ar putea să găsești câteva drujbe pneumatice care funcționează cu aer comprimat. Văzute mult mai rar decât modelele pe gaz sau electrice, drujbele pneumatice au multe dintre aceleași avantaje și dezavantaje, cu o complicație suplimentară – poate fi necesar să achiziționezi un compresor de aer pentru a le folosi.

Specificații și funcții utile

Poziția mânerului este o specificație importantă. Drujbele cu mâner superior sunt mai compacte și mai ușoare și pot fi folosite adesea cu o singură mână. Dar sunt concepute pentru utilizare la înălțime, ceea ce sacrifică stabilitatea.

Dacă vei lucra la sol, manevrabilitatea lor le face o alegere excelentă pentru tăierea ramurilor căzute. Dacă vei doborî copaci sau vei lucra cu bușteni mari pe pământ, probabil că este mai înțelept să alegei un model cu mâner în spate, mai lat, pentru mai multă protecție împotriva reculului.

Funcția anti-vibrații este și ea demnă de luat în considerare. Pentru a reduce oboseala, caută o drujbă cu mânere cauciucate și caracteristici anti-vibrații. Acest lucru este util în special la drujbele pe gaz, care au mai multe vibrații din cauza părților în mișcare ale motorului.

Ai intrat pe pagina celor de la Husqvarna? Poți găsi produsele lor și pe alte site-uri de încredere. Ia-ți ustensilele de la Husqvarna și nu vei regreta!

Comentarii

comentarii